Ananas puding i banana kolač / Pineapple vanilla pudding and banana cake
Listajući slike recepata u folderu, naleteh na ovaj kolač koji sam spremala pre, otprilike 2 meseca, a koji eto, igrom slučaja, nisam postavila na blog.
Kolač je jako ukusan, pomalo neobičan zbog kombinacije ananasa u pudingu od vanile, vrlo lagan i brzo nestane. :) Idealan je za letnje, vrele dane zbog svog osvežavajućeg ukusa, ali bi se jako lepo uklopio i u ove jesenje, pomalo tmurne note sa svojim veselim bojama.
Ja sam u puding pored ananasa dodala i banane.
Kolač je jako ukusan, pomalo neobičan zbog kombinacije ananasa u pudingu od vanile, vrlo lagan i brzo nestane. :) Idealan je za letnje, vrele dane zbog svog osvežavajućeg ukusa, ali bi se jako lepo uklopio i u ove jesenje, pomalo tmurne note sa svojim veselim bojama.
Ja sam u puding pored ananasa dodala i banane.
Vreme spremanja: 30 minuta / Total time: 30 minutes
English translation down below.
..................
Sastojci:
- Pakovanje Petit Beurre keksa (400 gr.)
- 1 ananas, sveži ili u konzervi
- 1-2 zrele banane
- 1 l. mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- Šlag
- Čokolada
Priprema:
1. Iseći, očistiti i iseckati ananas na kockice.
2. Iseći 1-2 banane na kolutiće.
3. Kesice pudinga razmutiti u 7 kašika mleka, dodati 5 kašika šećera i sve to umutiti u 1l. proključalog mleka. Uz neprekidno mešanje dodati kockice ananasa i seckane banane.
4. Keks ređati u manji pleh, posudu ili kalup.
5. Preko keksa izliti puding smesu. Postupak možete ponoviti ukoliko želite da dobijete veći kolač ili tortu.
6. Umutiti šlag i premazati prethodno ohlađen kolač.
7. Posuti ribanom čokoladom i ostaviti u frižider na 2-3 sata da se dobro ohladi.
Buon appetito!
0 коментара