Sendviči / Sandwiches
Sendviči su odavno na mojoj listi čekanja za blog.
Odlična su, zabavna i brza ideja za doručak, užinu, pa čak i večeru.
Ova vrsta mini zalogaja je vrlo rado viđena i u nedostatku vremena ih najčešće i spremam za doručak.
Baš sam razmišljala šta da postavim sledeće na blog nakon niza onih finih i mirisnih poslastica od bundeve -> Pečena bundeva i jabuka -> Kompot od jabuka, Karamel jabuke. I da, da napomenem da nisam završila sa jesenjim receptima, naprotiv, još puno toga nas očekuje, ali ćemo napraviti mali predah od svih tih slatkiša. :)
No, ostavimo sve ove jesenje poslastice za neki drugi put i vratimo se današnjem receptu.
Sendviči definitivno pripadaju najpraktičnijim obrocima. Ne samo da su brzi za napraviti, već ih možete isprobati sa bezbroj kombinacija.
Ovi mali sendviči ili zemičke, kako god volite da ih zovete, su vrlo jednostavni. Za par minuta dobićete divne, male, ukusne i sočne zalogaje, koje će, verujem, svi voleti.
Sastojci koje sam koristila su poznati svima Vama: šunka, sir, kulen i čajna. Divno mirišu, mora se priznati. :) Međutim, ovde nešto nedostaje. Barem meni. Ja volim da pretvorim takve suve zalogaje u nešto sočnije i mekše. Zato sam u jednoj posudici / činiji, a možete koristiti i neki dublji tanjir, potpuno je nebitno, sipala 1 čašu grčkog jogurta i 1 punu kašiku pavlake, te dobro promešala. U tu kremastu smesu sam dodala i 1 kašičicu origana. Vi možete dodati i još neki začin uz origano, po želji. I sa tom smesom sam prelila sendviče, kašiku do dve unutra, po sastojcima i isto toliko odozgo, kao što vidite na slikama.
Možete ih servirati i jesti hladne, a možete ih zagrejati u mikrotalasnoj ( ili rerni ), čisto da se sir otopi, ukoliko je Vaš izbor sira kačkavalj.
Naravno, sastojke možete korigovati prema svojim željama. U svakom slučaju, vredno je probanja.
Odlična su, zabavna i brza ideja za doručak, užinu, pa čak i večeru.
Ova vrsta mini zalogaja je vrlo rado viđena i u nedostatku vremena ih najčešće i spremam za doručak.
Baš sam razmišljala šta da postavim sledeće na blog nakon niza onih finih i mirisnih poslastica od bundeve -> Pečena bundeva i jabuka -> Kompot od jabuka, Karamel jabuke. I da, da napomenem da nisam završila sa jesenjim receptima, naprotiv, još puno toga nas očekuje, ali ćemo napraviti mali predah od svih tih slatkiša. :)
No, ostavimo sve ove jesenje poslastice za neki drugi put i vratimo se današnjem receptu.
Sendviči definitivno pripadaju najpraktičnijim obrocima. Ne samo da su brzi za napraviti, već ih možete isprobati sa bezbroj kombinacija.
Ovi mali sendviči ili zemičke, kako god volite da ih zovete, su vrlo jednostavni. Za par minuta dobićete divne, male, ukusne i sočne zalogaje, koje će, verujem, svi voleti.
Sastojci koje sam koristila su poznati svima Vama: šunka, sir, kulen i čajna. Divno mirišu, mora se priznati. :) Međutim, ovde nešto nedostaje. Barem meni. Ja volim da pretvorim takve suve zalogaje u nešto sočnije i mekše. Zato sam u jednoj posudici / činiji, a možete koristiti i neki dublji tanjir, potpuno je nebitno, sipala 1 čašu grčkog jogurta i 1 punu kašiku pavlake, te dobro promešala. U tu kremastu smesu sam dodala i 1 kašičicu origana. Vi možete dodati i još neki začin uz origano, po želji. I sa tom smesom sam prelila sendviče, kašiku do dve unutra, po sastojcima i isto toliko odozgo, kao što vidite na slikama.
Možete ih servirati i jesti hladne, a možete ih zagrejati u mikrotalasnoj ( ili rerni ), čisto da se sir otopi, ukoliko je Vaš izbor sira kačkavalj.
Naravno, sastojke možete korigovati prema svojim željama. U svakom slučaju, vredno je probanja.
Vreme spremanja: 15 minuta
...................
Sastojci:
- 2 zemičke, isečene na pola
- Sir ( po izboru)
- Kulen i čajna
- Šunka
- Jogurt
- Pavlaka
- Origano ( po izboru)
Priprema:
1. Zemičke iseći na pola, po dužini.
2. Premazati donju polovinu sirom ili kremom po Vašem izboru.
3. Staviti parče sunke, te nakon nje ređati kulen i čajnu.
4. U posudicu / činiju izmešati čašu jogurta i 1 kašiku pavlake. Dodati kašičicu origana i promešati. Preliti preko sastojaka.
5. Gornju polovinu zemičke poklopiti i preliti je ostatkom smese od jogurta i pavlake.
ENG: Total time: 15 minutes
.............
Ingredients:
- 2 slices of bread ( any kind)
- Cheeze
- Kulen ( pepperoni sausage) and dry cured pork sausage
- Ham
- Yogurt
- Sour cream
- Oregano ( optionally)
Preparation:
1. Cut 2 slices of bread in half, by length.
2. Smear the bottom piece with any kind of cream cheese.
3. Place a slice of ham, pepperoni sausage and dry cured pork sausage.
4. In a bowl mix 1 glass of yogurt with 1 spoon of sour cream. Add 1 teaspoon of oregano. Pour it over the ingredients.
5. Cover with the upper piece of bread and pour the rest of mixture of yogurt and sour cream.
IT: Tempo totale: 15 minuti
..............
Ingredienti:
- 2 fette di pane ( qualsiasi tipo)
- Formaggio
- Kulen ( picante salsiccia) e Čajna ( salsiccia affumicata)
- Prosciutto
- Yogurt
- Panna acida
- Origano ( opzionale)
Preparazione:
1. Tagliare 2 fette di pane a metà.
2. Spalmare un pezzo di pane con qualsiasi tipo di formaggio cremoso.
3. Mettere una fetta di prosciutto, Kulen e Čajna.
4. In una ciotola mescolare 1 bicchiere di yogurt con 1 cucchiaio di panna acida. Aggiungere 1 cucchiaino di origano. Versare sopra gli ingredienti.
5. Coprire con un pezzo di pane e versare con il resto di yogurt e panna acida.
0 коментара