Šnicle, pire krompir i zelena salata / Steaks with mashed potatoes and lettuce

Kod nas su šnicle vrlo rado viđene, naročito u jesenjem periodu, kada je vreme hladno.
Ovo je jedan vrlo jednostavan, rekla bih uobičajen recept, koji otprilike svi imamo u našim sveščicama. Mogu se spremiti na 1001 način i idu uz dosta priloga, te se tako može naći za svakoga ponešto. Skoro sam, pre možda par dana, ubeležila jedan vrlo zanimljiv recept koji u svom sastavu ima i šnicle, tako da će ugledati svetlost dana u nekom od narednih postova. :) 



Vreme spremanja: 45-50 minuta / Total time: 45-50 minutes

 English translation down below.
 ...................
Sastojci:


Za šnicle:
  • 500 gr.-1 kg. šnicli
  • So (Vegeta), biber
  • 2-3 šolje tople vode
Za pire krompir:
  • 1 kg. krompira
  • So
  • 1 šolja mleka 
  • 3-5 kašika slatke pavlake ili kajmaka

Priprema:

1. Šnicle posoliti ( ili dodati Vegetu) i malo pobiberiti.
2. Poređati ih u dublji tiganj, prethodno podmazan uljem i dodati 2-3 šolje tople vode.
3. Kada je meso mekano, sačekati da voda ispari i pržiti ih kratko sa jedne i sa druge strane dok ne porumene i dobiju zlatno-žutu boju.
4. Krompir očistiti, oprati i iseckati na kockice.
5. Naliti vodu u šerpu, dodati seckane krompire i staviti da se kuva.
6. Posoliti.
7. Kada je krompir mekan, procediti vodu, ispasirati ga, dodati šolju mleka i 3-5 kašika pavlake ili kajmaka.

Služiti uz svežu zelenu salatu.

Buon appetito!







0 коментара