Parfait sa svežim i sušenim, kandiranim voćem / Parfait with fresh and dried, candid fruit

* English and italian translation down below.

Šta je bolje nego ova kombinacija svežeg i sušenog kandiranog voća, jogurta i lešnika ujutru, za doručak? :) 
Osim ljubavi prema orašastoj, sočnoj teksturi lešnika, grčkog jogurta, banane, pomorandže i kandiranih kajsija i ananasa, volećete i činjenicu da je sve u ovom receptu zdravo, ukusno i brzo. Prosto savršen za vikend jutra.



Osvežavajuć, lagan i odličan način da iskoristimo sve voćne čari koje nam jesen pruža.
Iako se najčešće sprema za doručak, nećete puno pogrešiti ukoliko ih poslužite i za desert, jer izgledaju vrlo elegantno.



Parfait, ili voćni desert u čaši možete spremiti za samo par minuta, a sastojci su proizvoljni.
Ne mora da bude voćni, možete koristiti razne kombinacije čokolade i keksa. Ili čokolade i pudinga. Ili pudinga i voća, umesto jogurta.
Ukoliko pretražite ovu poslasticu na internetu videćete da izgleda vrlo delikatno i pomislićete kako ćete imati pune ruke posla, a zapravo, jedino čega će Vam ruke biti pune jesu sastojci, jer je ovaj desert obogaćen raznolikošću i raznovrsnošću sastojaka.



Pričamo o receptu koji ja volim da zovem: "10 sastojaka, 10 minuta", jer Vam je toliko vremena potrebno da ga spremite.
Za ovaj parfait sam koristila: banane seckane na kolutiće, jabuke iseckane na tanke kriške, kriške pomorandže, 1 grčki jogurt, Plazmu keks, lešnike i kandirano, sušeno voće: ananas, suvo grožđe, kajsije i aroniju. Njam!


Postupak je super jednostavan: ređate naizmenično voće, keks, lešnike i jogurt u čaše za desert.
Ukrasite sušenim, kandiranim voćem ili čokoladnim mrvicama. Kandirano voće je ovom receptu dalo predivan miris i hrskav ukus. Jogurt daje sočnost, bez njega bi ovo bilo čisto voće, ređano jedno na drugo. A sveže voće mu daje predivan spektar boja i izuzetnu hranljivost, kao i izvor vitamina koje su nam potrebne kako bismo dan započeli sa puno energije. 
Parfait možete, a i ne morate, ohladiti u frižideru pre serviranja. 
I to je to! :) 
Mislim da sam obuhvatila suštinu i najbitnije detalje.



Spremite sebi i Vašim voljenima ovaj jutarnji desert-doručak i prepustite se nizu hranljivih slojeva voća koje ova poslastica poseduje.
Uživajte u ostatku dana! :)




Vreme spremanja: 10 minuta
..................
Sastojci:
  • 1 banana
  • 1 pomorandža
  • 3 kriške jabuke ( tanko sečene)
  • 1 grčki jogurt
  • 80-100 gr. Plazma keksa ( mlevena)
  • 20-25 gr. lešnika
  • Kašika suvog grožđa
  • Kašika sušene aronije
  • Kašika kandiranog ananasa
  • 3 kandirane kajsije
Priprema:
1. Iseckati bananu na kolutiće, a pomorandžu i jabuku na tanke kriške.
2. Sipati pola čaše jogurta u čašu za desert.
3. Dodati seckane banane, pomorandže i jabuke.
4. Dodati mlevenu Plazmu.
5. Preliti ostatkom jogurta i ređati još jedan sloj seckanog voća.
Dekorisati sa sušenim kandiranim voćem i lešnikom.


ENG: Total time: 10 minutes
.................
Ingredients:
  • 1 banana
  • 1 orange
  • 3 thinly sliced apple slices
  • 1 greek yogurt
  • 80-100 gr. Plazma biscuit ( minced)
  • 20-25 gr. hazelnuts
  • 1 tablespoon raisins
  • 1 tablespoon dried chokeberries ( aronia)
  • 1 tablespoon dried candied pineapple
  • 3 candied apricots
Preparation:
1. Chop banana, slice orange and apple. 
2. Pour half yogurt in a glass. 
3. Add chopped bananas and sliced apple and orange.
4. Add Plazma biscuit.
5. Then pour another layer of yogurt and fruit.
Decorate with candid and dried fruit.

IT: Tempo totale: 10 minuti
..............
Ingredienti:
  • 1 banana
  • 1 arancia
  • 3 fette di mela ( a fette sottili)
  • 1 yogurt greco
  • 80-100 gr. di Plazma biscotti, tritati
  • 20-25 gr. di nocciole
  • 1 cucchiaio di uva passa
  • 1 cucchiaio di aronia secca
  • 1 cucchiaio di ananas candito, secco
  • 3 albicocche secche
Preparazione:
1. Tritare banana, arancia e mela.
2. Versare metà di yogurt in un bicchiere.
3. Aggiungere banana, mela e arancia tritata.
4. Aggiungere Plazma biscotto.
5. Versare un altro strato di yogurt e frutta.
Decorare con la frutta candita e secca.



0 коментара