Pečena bundeva / Roasted pumpkin

*English and italian translation down below.*

Nedelja je i mi nastavljamo u ritmu jesenjih recepata. Dobro jutro! :) 

Kako nam se jesen sve više useljava u domove, a temperature postaju sve niže, miris vruće, tek ispečene bundeve u našem toplom domu je baš ono što nam trenutno treba.



Sa brilijantnom narandžastom bojom, prijatnom teksturom i predivnog ukusa, savršene su za jutarnji pokret, laganu večeru ili užinu. S obzirom da sam imala malo viška vremena ovog jutra, pomislih kako ne bi bilo loše da sa Vama podelim ovu ukusnu i lako pečenu bundevicu i da učinimo da jedno parčence bundeve bude vrlo interesantno. Plus, ove bogate i žive boje mi deluju tako svečano i nekako praznično. :) 



Iskreno rečeno, jedva sam čekala da oktobar pokuca na vrata kako bih konačno uživala u svim lepim jesenjim nijansama kako napolju, tako i u kući, pripremila jesenje recepte i dekoracije i ručkala ovo divno parče bundeve koje danas imamo na stolu. Uz ovo sam spremila i karamel-jabuke, karamelizovane jabuke, jabuke u karamel sosu, ili kako god ih već zovete, koje Vas, uzgred, očekuju već u narednom postu. :) 


Ovih dana sam bila baš zauzeta u kuhinji mućkajući svakakve recepte sa jabukama, kruškama, suvim šljivama i smokvama, i naravno-bundevama, te Vam ovaj put donosim najjednostavniji od svih-pečenu bundevu. Ovo je recept takoreći od jednog sastojka. Ne zahteva nikakvo kulinarsko umeće i nije Vam potreban tekst o načinu pripreme. Izvadite ili isečete parče bundeve, stavite na pleh i ubacite u rernu. Voilà!


Naravno, uvek možete da se igrate do mile volje, jer, ovo je samo osnova. Možete je preliti raznim sirupima kao što su med i čokolada, dekorisati i poslužiti sa kuglom do dve sladoleda, posuti orasima ili bademima i tako dalje. 
Pustite mašti na volju i spremite sebi i svojim najmilijima jednu zdravu i brzu poslasticu.


Vreme pripreme: 1h i 30 minuta
................
Sastojci:
  • Bundeva
  • Dodaci po želji: med, čokolada, orasi...
Priprema:

1. Iseći parče bundeve i staviti je na pleh za pečenje.
2. Peći u rerni na 180c oko 1h i 30 minuta.
3. Dekorisati i poslužiti po želji. 



ENG: Total time: 1h and 30 min. 
....................
Ingredients:
  • 1 pumpkin slice ( or more) 
  • Optional topings: honey, chocolate, nuts..
Preparation:
1. Put pumpkin slice or slices in a baking tray.
2. Bake them at 180c for about 1h and 30 minutes. 
3. When they're ready, decorate and serve them with your favorite toppings and dressings.



IT: Tempo totale: 1h e 30 minuti
....................
Ingredienti:
  • 1 fetta di zucca (o più)
  •  Condimenti opzionali: miele, cioccolato, noccioline...
Preparazione:
1. Mettere una fetta ( o più) di zucca in una teglia da forno.
2. Infornate a 180c per circa 1h o 1h e 30 minuti.
3. Quando sono pronti, serviteli con i vostri condimenti preferiti.




0 коментара