Junetina sa povrćem / Beef with vegetables

* English and Italian translation down below. *

Juneće mleveno meso sa raznobojnim teksturama povrća, kiselkaste arome limunovog soka u finom saftu.


Povrće sa mesom je vrlo jednostavna ideja za lagani ručak ili večeru. Spremno za manje od 20 minuta, sprema se sve zajedno, odjednom.
Ovaj miks povrća možete koristiti i za supe, djuveč, kao i za razne vrste testenina. Brzo se sprema, te je shodno tome idealno za one dane kada nemate puno vremena za kuvanje.
Kremasto i sočno, odlično je jelo i za Vaše najmlađe. ☺
Za ovakva jela nije potrebno puno opisivati način pripreme, trebaće Vam sveža ili smrznuta mešavina povrća, juneće meso, začini i malo limuna. Meso i povrće staviti zajedno da se dinsta, kada se lepo skuva, nakon 20-ak minuta, dodati željene začine i par kapi limunovog soka po želji.




S obzirom da je jelo samo po sebi šareno i dekorativno, ukrasila sam tanjir sa par listića peršuna.



Vreme spremanja: 20 minuta
...................
Sastojci:
  • 250 gr. (ili više) junećeg mlevenog mesa 
  • Mešavina povrća ( sveža ili smrznuta)
  • So ( Vegeta), biber, origano, peršun, limun
Priprema:
1. U tiganj dodati 2-3 kašike ulja i zagrejati ga.
2. Meso oprati i staviti da se dinsta na šolji vode.
3. Mešavinu povrća dodati da se dinsta zajedno sa mesom.
4. Kuvati dok ne bude meko, oko 20-25 minuta.
5. Dodati začine. Dodati par kapi limunovog soka i sve dobro promešati.

ENG: Total time: 20 minutes
...............................
Ingredients:
  • 250 gr. (or more) beef, ground meat
  • Mix of vegetables (fresh or frozen)
  • Salt, pepper, oregano, parsley, lemon
Preparation:
1. In a frying pan add 2-3 tablespoons of oil and heat it.
2. Wash the meat and let it cook by adding 1 cup of water.
3. Add the mixture of vegetables and let it cook with meat.
4. Cook until it becomes soft, about 20-25 minutes.
5. Add spices. Add a few drops of lemon juice and mix everything well.

IT: Tempo totale: 20 minuti
...........................
Ingredienti:
  • 250 gr. (o più) di manzo, carne macinata
  • Mix di verdure (freschi o congelati)
  • Sale, pepe, origano, prezzemolo, limone
Preparazione:
1. In una padella aggiungere 2-3 cucchiai di olio e scaldarlo.
2. Lavare la carne e far cuocere con l'aggiunta di 1 tazza di acqua.
3. Aggiungere il composto di verdure e cuocere con la carne.
4. Cuocere fino a quando diventa morbida, circa 20-25 minuti.
5. Aggiungere le spezie. Aggiungere qualche goccia di succo di limone e mescolare bene.



0 коментара