Kugla od sira sa cveklom / Cheese ball covered with beet

* English and Italian translation down below.

Veoma ukusna kugla od sira, oduševiće Vas, vaše najmlađe i goste, a zahvaljujući cvekli dobila je dekorativan izgled, izgled koji definitivno privlači pažnju, svrstavajući ovo jednostavno jelo u idealno predjelo za prazničnu atmosferu. ☺

Već smo imali slično predjelo na blogu-Kuglice od sira, i uistinu ovo predjelo je nastalo kao inspiracija tih kuglica. Kada sam napravila mini kuglice ostalo mi je još dosta smese, koju sam spojila u jednu veliku kuglu, sa namerom da to iskoristim za još jedan interesantan recept. 
I tako, napravih ja kuglu, ali šta dalje? ☺ Ne mogu staviti male kuglice na blog i onda opet jednu veliku kuglu i provući to kao dva različita recepta. 
Razmišljajući šta da dodam, sinula mi je ideja da bi se cvekla jako fino ušuškala u meku i sočnu teksturu kugle, a da će njena boja ciklame fenomenalno odudarati od snežno bele boje sira. 
I tako nastade sirna kugla sa cveklom. ☺
1. Zdravo. 
2. Brzo. 
3. Ukusno. 
5. Jednostavno. 
I naravno, fenomenalno, kremasto predjelo, naročito kada imate drugih obaveza ili nemate vremena za spremanje komplikovanih obroka. 
Poslužite je uz bruskete ili krekere i čašu vina. 


Vreme spremanja: 10 minuta
....................


Recept

Recept za pravljenje ove kugle je isti, dodatak je cvekla i sok cvekle. 

ENG: Total time: 10 minutes
........................

Recipe.
The recipe for making this cheese ball is the same, the addition is beet and beet juice.


IT: Tempo totale: 10 minuti
...........................

La ricetta per fare questa palla di formaggio è stessa, l'aggiunta è barbabietola e succo di barbabietola. 


0 коментара