Snežne kuglice sa malinama / Coconut truffles with raspberries

* English and Italian translation down below. *

Snežne kuglice punjene kremastim filom od malina.



Snežne kuglice. Uz dodatak ovih jelkica i kapica dočaravaju pravu malu snežnu, šumsku idilu.




Divnog ukusa, prhke teksture i kremastog punjenja, poslastica su za poželeti ove zime. ☺
Ne treba Vam puno vremena, a ni živaca da ih spremite.
Zahvaljujući kokosu, izgledom, a i ukusom, podsećaju na Raffaello kugle. Ispod kokos sloja imamo podlogu od kakao keksa i banana, a ako zagrizete dublje osetićete ukus malina.
S obzirom da se ovi slatki, mini zalogaji ne peku, jedino što trebate da sačekate jeste da se stegnu i dobro ohlade.




Da biste ih napravili trebaće Vam par jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate u svom domu: Keks. Petit Beurre, Plazma, Oreo ili neki treći, sasvim je nebitno. Ja sam koristila kakao keksiće. Miris ovih kuglica ne bi bio potpun bez kakaa. Zatim banane. Zrele banane. Jedna, do dve. Nema potrebe za više, osim ako ne planirate da spremate velike količine kuglica. Puding od maline. Utisnete po kašičicu na sredinu svake kuglice. Kada skuvate gust puding, ostavite ga da se ohladi i stegne, tako će Vam biti znatno lakše da punite i oblikujete. Četvrti korak je bela, mlečna čokolada. Otopite na pari Vašu omiljenu belu čokoladu, umočite svaku kuglicu, sačekajte koji minut i na kraju ih uvaljajte u kokos. Dosta kokosa. ☺ Ukoliko ne volite kokos možete koristiti bilo koju drugu dekoraciju.
Dakle, sveukupno 5 sastojka.




Obradujte svoje mališane, prijatelje ili sebe sa dekorativnim, zimskim kuglama od keksa i voća. Verujem da će Vam se dopasti.



Vreme spremanja: 45 minuta
................
Sastojci:
  • 200-250 gr. Petit Beurre, Plazma, Oreo ili nekog drugog keksa 
  • 1-2 banane
  • 1 puding od maline
  • 300 ml. mleka + 3 kašike šećera
  • Kokosovo brašno
Priprema:
1. Keks samleti.
2. Dodati bananu/banane i rukama napraviti kompaktnu smesu.
3. Skuvati puding u 300 ml. mleka i ostaviti da se ohladi.
4. U svaku kuglicu staviti po kašičicu pudinga i formirati kuglice.
5. Ostaviti ih da se ohlade minimum 30 minuta.
6. Za to vreme otopiti čokoladu na pari sa par kašika ulja.
7. Umočiti svaku kuglicu u čokoladu i ostaviti ih na pek papiru minut do dva. Uvaljati u kokos ili dekorisati po želji.


 ENG: Total time: 45 minutes
...........................
Ingredients:
  • 200-250 gr. Petit Beurre, Plazma, Oreo or other biscuits
  • 1-2 bananas
  • 1 raspberry pudding
  • 300 ml. milk + 3 Tbsp sugar
  • Coconut flour

Preparation:
1. Grind the biscuits.
2. Add the banana and make a compact mixture with your hands.
3. Cook the pudding in 300 ml. of milk and leave to cool.
4. In every ball put 1 teaspoon of pudding and form balls.
5. Allow them to cool for minimum 30 minutes.
6. Meanwhile melt the chocolate on steam with a couple tablespoons of oil.
7. Dip each ball into the chocolate and leave them on the parchment paper minute or two. Dip and roll in coconut flour or decorate as desired.

IT: Tempo totale: 45 minuti
.............................
Ingredienti:
    • 200-250 gr. di Petit Beurre, Plazma, Oreo o altri biscotti
    • 1-2 banane
    • 1 budino di lamponi
    • 300 ml. di latte + 3 cucchiai di zucchero
    • Farina di cocco

Preparazione:
1. Macinare i biscotti.
2. Aggiungere la banana e fare una miscela compatta con le mani.
3. Cuocete il budino in 300 ml. di latte e lasciare raffreddare.
4. In ogni pallina mettere 1 cucchiaino di budino e formare le palline.
5. Lasciare raffreddare per almeno 30 minuti.
6. Nel frattempo sciogliere il cioccolato al vapore con un paio di cucchiai di olio.
7. Immergere ogni palla in cioccolato e lasciarli sulla carta pergamena uno o due minuti. Rotolare nella farina di cocco o decorare a piacere.




0 коментара