Meze / New Year's appetizers
* English and Italian translation down below. *
Neverovatno kako vreme brzo prolazi. ☺
Za samo tri dana pozdravljamo 2016-tu i poželećemo srdačnu dobrodošlicu 2017-oj. :)
U decembru 2015 sam otvorila ovaj blog. Njegovo otvaranje bio je divan način da svoje hobije i zapažanja prenesem online, kako stare, tako i nove.
A sad, godinu ( i kusur) dana kasnije, kada sve sagledam onako, na gomili što bi se reklo, sve što sam do sada postavila, mogu Vam reći da je tu bilo dosta dobrih, zanimljivih trenutaka... Napredovalo se, učilo, čitalo. Da, tu i tamo se negde usput i pogrešilo. No, da budemo iskreni, da nije bilo tih grešaka, neke lekcije ne bi bile naučene i naši vidici ne bi bili prošireni. A suvišno je reći da dosta toga tek treba da naučim. ☺
Pre nego što kažem koju reč o samom receptu, iskoristiću trenutak da Vam poželim lepe Novogodišnje praznike. Radujem se nastavku druženja sa Vama u novoj 2017-oj. Biće to zanimljivo putovanje. ☺
A sada recept. Već godinama se za Novogodišnje praznike sprema mezze u našem domu. Jednostavno je, brzo i fino. Nebitno da li imate goste ili ne. Uz ovo možete garnirati neku finu salatu, vino ili poslužiti kao prilog glavnom jelu.
Neverovatno kako vreme brzo prolazi. ☺
Za samo tri dana pozdravljamo 2016-tu i poželećemo srdačnu dobrodošlicu 2017-oj. :)
U decembru 2015 sam otvorila ovaj blog. Njegovo otvaranje bio je divan način da svoje hobije i zapažanja prenesem online, kako stare, tako i nove.
A sad, godinu ( i kusur) dana kasnije, kada sve sagledam onako, na gomili što bi se reklo, sve što sam do sada postavila, mogu Vam reći da je tu bilo dosta dobrih, zanimljivih trenutaka... Napredovalo se, učilo, čitalo. Da, tu i tamo se negde usput i pogrešilo. No, da budemo iskreni, da nije bilo tih grešaka, neke lekcije ne bi bile naučene i naši vidici ne bi bili prošireni. A suvišno je reći da dosta toga tek treba da naučim. ☺
Pre nego što kažem koju reč o samom receptu, iskoristiću trenutak da Vam poželim lepe Novogodišnje praznike. Radujem se nastavku druženja sa Vama u novoj 2017-oj. Biće to zanimljivo putovanje. ☺
A sada recept. Već godinama se za Novogodišnje praznike sprema mezze u našem domu. Jednostavno je, brzo i fino. Nebitno da li imate goste ili ne. Uz ovo možete garnirati neku finu salatu, vino ili poslužiti kao prilog glavnom jelu.
Vreme spremanja: 15 minuta
.......................
Sastojci:
- Pršuta
- Kačkavalj
- Kiseli krastavci
- Masline
- Čajna kobasica
- Kulen
Priprema:
1. Na roštiljskim, drvenim štapićima nizati navedene sastojke ( ili sastojke po želji) i ostaviti u frižider do momenta služenja.
ENG: Total time: 15 minutes
..............................
Ingredients:
- Prosciutto
- Cheese
- Pickles
- Olives
- Dry-cured pork sausage
- Kulen sausage
Preparation:
1. At the barbecue, wooden sticks line up all the ingredients (or ingredients as desired) and leave in the fridge until the moment of serving.
IT: Tempo totale: 15 minuti
.............................
Ingredienti:
- Prosciutto
- Formaggio
- Sottaceti
- Olive
- Salsiccia di maiale stagionata
- Kulen salsiccia
Preparazione:
1. Allineare tutti gli ingredienti su bastoni di legno. (o ingredienti a piacere) e lasciare in frigo fino al momento di servire.
0 коментара