Šljive u čokoladi / Chocolate dipped prunes
* English and Italian translation down below. *
Suve šljive prekrivene čokoladom. ☺
Pomalo neobičan recept koji će oduševiti Vaše najdraže.
Preukusni mali zalogaji. Tako bih ih opisala.
Moram priznati da ih ranije nisam spremala, a ni probala. I moram priznati da sam bila skeptična što se njihovog ukusa tiče dok sam nestrpljivo čekala da se glazura stegne u frižideru. Ali nakon prvog zalogaja-Wow!
Planirala sam da ih spremim još odavno, ali mislim da se sada prosto uklapaju u zimski, pretpraznični recept. ☺
Izgledom dosta podsećaju na Banana zalogaje koje sam postavila pre par meseci na blog.
Super jednostavni za napraviti, potrebna su Vam dva sastojka: čokolada i šljive. I naravno dekoracija, ali su podjednko preukusne i bez nje.
Dakle-čokolada. Crna, naravno. Poželjno je da koristite što kvalitetniju. Zatim su nam potrebne šljive, suve. Ja sam koristila one bez koštica. Čokoladu otopite na pari, šljive umočite u čokoladu, pažljivo ih vadite viljuškom i ređate na pek papir, tj. papir za pečenje. Dekorišite po želji. Ja sam ih posula sitno seckanim orasima. Vi možete staviti i bademe, lešnike, čak i čokoladne ili šarene mrvice.
Ostavite da se ohlade minimum sat vremena u frižideru ili oko pola sata u zamrzivaču, mada ovo drugo ne preporučujem. Ja sam ih ostavila u frižider na sat i po i savršeno su se ohladili.
Poslužite ih sa čačkalicama uz finu dekoraciju i svi će ih obožavati. ☺
3. Put them on a parchment paper.
4. Decorate with finely chopped walnuts, hazelnuts, almonds or chocolate chips/sprinkles.
5. Leave in the fridge for minimum one hour.
Suve šljive prekrivene čokoladom. ☺
Pomalo neobičan recept koji će oduševiti Vaše najdraže.
Preukusni mali zalogaji. Tako bih ih opisala.
Moram priznati da ih ranije nisam spremala, a ni probala. I moram priznati da sam bila skeptična što se njihovog ukusa tiče dok sam nestrpljivo čekala da se glazura stegne u frižideru. Ali nakon prvog zalogaja-Wow!
Planirala sam da ih spremim još odavno, ali mislim da se sada prosto uklapaju u zimski, pretpraznični recept. ☺
Izgledom dosta podsećaju na Banana zalogaje koje sam postavila pre par meseci na blog.
Super jednostavni za napraviti, potrebna su Vam dva sastojka: čokolada i šljive. I naravno dekoracija, ali su podjednko preukusne i bez nje.
Dakle-čokolada. Crna, naravno. Poželjno je da koristite što kvalitetniju. Zatim su nam potrebne šljive, suve. Ja sam koristila one bez koštica. Čokoladu otopite na pari, šljive umočite u čokoladu, pažljivo ih vadite viljuškom i ređate na pek papir, tj. papir za pečenje. Dekorišite po želji. Ja sam ih posula sitno seckanim orasima. Vi možete staviti i bademe, lešnike, čak i čokoladne ili šarene mrvice.
Ostavite da se ohlade minimum sat vremena u frižideru ili oko pola sata u zamrzivaču, mada ovo drugo ne preporučujem. Ja sam ih ostavila u frižider na sat i po i savršeno su se ohladili.
Poslužite ih sa čačkalicama uz finu dekoraciju i svi će ih obožavati. ☺
Vreme spremanja: 15 minuta
....................
Sastojci:
- Suve šljive
- 100 gr. čokolade
- Dekoracija po želji: orasi, lešnici, bademi ili čokoladne mrvice
Priprema:
1. Čokoladu otopiti na pari.
2. Šljive umočiti u čokoladu i pažljivo ih vaditi viljuškom.
3. Staviti ih na papir za pečenje.
4. Dekorisati sitno seckanim orasima, lešnicima, bademima ili čokoladnim mrvicama.
Ostaviti u frižider na minimum sat vremena.
ENG: Total time: 15 minutes
.................................
Ingredients:
- Dried plums / prunes
- 100 gr. chocolate
- Decoration: walnuts, almonds, hazelnuts or chocolate chips (sprinkles)
Preparation:
1. Melt chocolate on steam.
2. Dip plums in chocolate and carefully take them out with a fork.3. Put them on a parchment paper.
4. Decorate with finely chopped walnuts, hazelnuts, almonds or chocolate chips/sprinkles.
5. Leave in the fridge for minimum one hour.
IT: Tempo totale: 15 minuti
............................
Ingredienti:
- Prugne secche
- 100 gr. di cioccolato
- Decorazione: noci, mandrole, nocciole o gocce di cioccolato ( spruzze)
Preparazione:
1. Sciogliere il cioccolato a vapore.
2. Immergere prugne in cioccolato e portarli fuori con una forchetta.
3. Metteteli su carta da forno.
4. Decorare con le noci tritate finemente, nocciole, mandorle o gocce di cioccolato o spruzze.
5. Lasciare in frigo per almeno un'ora.
0 коментара