Snežne jabuke / Coconut apples
* English and Italian translation down below. *
Dobro jutro. ☺
Iskoristiću priliku da Vam još jednom, ovako na početku, čestitam praznike. ☺
Recept za snežne jabuke sam prvobitno videla na opštepoznatom sajtu Coolinarika. Nisam morala ni da čitam sastojke, sam naslov me je privukao da ga zabeležim, a potom i prepišem. ☺
Kad god pišem tekst za neki recept uvek nastojim da ga verodostojno i što slikovitije opišem, tj. da prenesem naše utiske Vama.
Što se ovog recepta tiče, premda je veoma ukusan onako kako je originalno napisan, ja sam ga ipak malo izmenila i prilagodila našem ukusu, sa sastojcima koje mi volimo.
Stoga da počnemo od sastojaka koje sam ja koristila: podloga je ostala nepromenjena-Petit keks. Jabuke sam skuvala prema uputstvu, u vodi zaslađenoj sa 2 kašike šećera. Vodite računa da ne prekuvate jabuke, kako bi ih sa lakoćom punili. Za punjenje sam, umesto mermelade od kajsija, koristila mešanu mermeladu. Orahe i suvo grožđe dobro sjedinite sa kašikom mermelade po izboru. Za preliv keksa i jabuka sam skuvala puding od vanile i u nju dodala 200 gr. bele čokolade. Za dekoraciju je poslužio kokos.
Sveukupno, opšti utisak bi mogli sagledati na ovaj način: ceo pleh je bio pojeden u roku od jednog dana. Mislim da to govori dosta. ☺
U bilo kom slučaju, probali originalni, na ovaj način ili na neki posve treći, svojstven Vama-nećete pogrešiti. ☺
3. When they're cooked, take them out from the cooking pan and leave them to cool.
4. In the baking pan arrange one layer of biscuits.
5. Cook the pudding and add the chocolate, stirring constantly.
5. In a bowl, mix a tablespoon of mermelade, nuts and raisins.
6. Fill apples with this mix.
7. Pour one part of pudding over the first row of biscuits.
8. Sort another row of biscuits, and then pour another layer of pudding.
9. Line up stuffed apples on top of the biscuits. Each half of an apple has two biscuits.
10. Pour the rest of the pudding over the apples.
11. Sprinkle coconut flour and leave to cool in the fridge.
3. Quando sono cotti, portarli fuori della pentola e lasciarli raffreddare.
4. Nella teglia organizzare uno strato di biscotti.
5. Cuocere il budino e aggiungere il cioccolato, mescolando continuamente.
5. In una ciotola, mescolare un cucchiaio di marmellata, noci e uva passa.
6. Riempire le mele con questa mescla.
7. Versare una parte di budino sull primo filo di biscotti.
8. Organizzare un'altra fila di biscotti, e poi versare un altro strato di budino.
9. Allineare mele in sopra ai biscotti. Ogni mezzo di una mela ha due biscotti.
10. Versare il resto del budino sopra le mele.
11. Cospargere la farina di cocco e lasciate raffreddare in frigo.
Dobro jutro. ☺
Iskoristiću priliku da Vam još jednom, ovako na početku, čestitam praznike. ☺
Recept za snežne jabuke sam prvobitno videla na opštepoznatom sajtu Coolinarika. Nisam morala ni da čitam sastojke, sam naslov me je privukao da ga zabeležim, a potom i prepišem. ☺
Kad god pišem tekst za neki recept uvek nastojim da ga verodostojno i što slikovitije opišem, tj. da prenesem naše utiske Vama.
Što se ovog recepta tiče, premda je veoma ukusan onako kako je originalno napisan, ja sam ga ipak malo izmenila i prilagodila našem ukusu, sa sastojcima koje mi volimo.
Stoga da počnemo od sastojaka koje sam ja koristila: podloga je ostala nepromenjena-Petit keks. Jabuke sam skuvala prema uputstvu, u vodi zaslađenoj sa 2 kašike šećera. Vodite računa da ne prekuvate jabuke, kako bi ih sa lakoćom punili. Za punjenje sam, umesto mermelade od kajsija, koristila mešanu mermeladu. Orahe i suvo grožđe dobro sjedinite sa kašikom mermelade po izboru. Za preliv keksa i jabuka sam skuvala puding od vanile i u nju dodala 200 gr. bele čokolade. Za dekoraciju je poslužio kokos.
Sveukupno, opšti utisak bi mogli sagledati na ovaj način: ceo pleh je bio pojeden u roku od jednog dana. Mislim da to govori dosta. ☺
U bilo kom slučaju, probali originalni, na ovaj način ili na neki posve treći, svojstven Vama-nećete pogrešiti. ☺
Vreme spremanja: 35-40 minuta
.........................
Sastojci:
- 3 jabuke isečene na pola
- Petit Beurre keks
- 1 Puding od slatke pavlake ili vanile
- 200 gr. bele čokolade
- 50 gr. oraha
- 50 gr. suvog grožđa
- 1 kašika mermelade / džema od kajsija, mešanog ili po izboru
- Kokosovo brašno
Priprema:
1. Jabuke prvo preseći na polovine, izdubiti, pa ih oljuštiti.
2. Staviti ih u šerpu, naliti vodu i staviti da se kuvaju. Dodati 2 kašike šećera i kuvati ih dok ne omeknu, 5-10 minuta.
3. Kada se skuvaju, izvaditi ih iz šerpe i ostaviti da se ohlade.
4. U posudu ili pleh poređati red keksa.
5. Skuvati puding i dodati mu čokoladu, neprestano mešajući.
5. U posudi pomešati kašiku mermelade, orase i suvog grožđe.
6. Jabuke napuniti sa ovom smesom.
7. Deo pudinga preliti preko prvog reda keksa.
8. Poređati još jedan red keksa i ponovo sipati deo pudinga.
9. Napunjene jabuke ređati po keksu. Svaka polovina jabuke ima dva keksa.
10. Ostatak pudinga preliti preko jabuka.
11. Posuti kokosovim brašnom i ostaviti da se ohladi.
ENG: Total time 35-40 minutes
...........................
Ingredients:
- 3 whole apples cut in half
- Petit Beurre biscuits
- 1 cream or vanilla pudding
- 200 gr. white chocolate
- 50 gr. walnuts
- 50 gr. raisins
- 1 tablespoon mermelade / apricot jam or any other, optionally
- Coconut flour
Preparation:
1. First cut apples in half, hollow and peel them.
2. Put them in a cooking pot, add water and let them cook. Add 2 tablespoons of sugar and cook them until they soften, about 5-10 minutes.3. When they're cooked, take them out from the cooking pan and leave them to cool.
4. In the baking pan arrange one layer of biscuits.
5. Cook the pudding and add the chocolate, stirring constantly.
5. In a bowl, mix a tablespoon of mermelade, nuts and raisins.
6. Fill apples with this mix.
7. Pour one part of pudding over the first row of biscuits.
8. Sort another row of biscuits, and then pour another layer of pudding.
9. Line up stuffed apples on top of the biscuits. Each half of an apple has two biscuits.
10. Pour the rest of the pudding over the apples.
11. Sprinkle coconut flour and leave to cool in the fridge.
IT: Tempo totale: 35-40 minuti
...........................
Ingredienti:
- 3 mele intere tagliate a metà
- Petit Beurre biscotti
- 1 budino alla vaniglia o crema
- 200 gr. di cioccolato bianco
- 50 gr. di noci
- 50 gr. di uva passa
- 1 cucchiaio di marmellata di albicocche o di qualsiasi altro, opzionalmente
- Farina di cocco
Preparazione:
1. Tagliare le mele a metà, cave e sbucciatele.
2. Metterli in una pentola, aggiungere l'acqua e lasciare cuocere. Aggiungere 2 cucchiai di zucchero e cuocere fino a quando si ammorbidiscono, circa 5-10 minuti.3. Quando sono cotti, portarli fuori della pentola e lasciarli raffreddare.
4. Nella teglia organizzare uno strato di biscotti.
5. Cuocere il budino e aggiungere il cioccolato, mescolando continuamente.
5. In una ciotola, mescolare un cucchiaio di marmellata, noci e uva passa.
6. Riempire le mele con questa mescla.
7. Versare una parte di budino sull primo filo di biscotti.
8. Organizzare un'altra fila di biscotti, e poi versare un altro strato di budino.
9. Allineare mele in sopra ai biscotti. Ogni mezzo di una mela ha due biscotti.
10. Versare il resto del budino sopra le mele.
11. Cospargere la farina di cocco e lasciate raffreddare in frigo.
0 коментара