Čorba sa povrćem / Soup with vegetables
* English and Italian translation down below. *
Paprika, praziluk, šargarepa, crni luk, grašak, brokoli i karfiol su glavni sastojci ove divne i ukusne čorbice koju je istinski lako zgotiviti. ☺
Volimo ovako lagana jela tokom zime.
Jednostavna povrtna čorbica sa dodatkom pilećeg mesa i pirinča i tek toliko limunovog soka čini ovo jelo posebnim. Zagrejaće Vas tokom ovih hladnih, zimskih dana i večeri.
Privlačna zbog svoje jednostavnosti, a svi gorenavedeni sastojci su lako prilagodljivi ili ih, pak, možete osmisliti po vlastitom ukusu.
Možete je jesti i kao glavno jelo, a da ugođaj bude potpun, kao dodatak receptu predlažemo hrskavi zapečeni hleb.
Zdrav izbor obroka koji je gotov za 35-40 minuta.
Kao rezultat dobijamo jedan dobro izbalansiran obrok koji se brzo priprema i ima sjajan ukus.
Paprika, praziluk, šargarepa, crni luk, grašak, brokoli i karfiol su glavni sastojci ove divne i ukusne čorbice koju je istinski lako zgotiviti. ☺
Volimo ovako lagana jela tokom zime.
Jednostavna povrtna čorbica sa dodatkom pilećeg mesa i pirinča i tek toliko limunovog soka čini ovo jelo posebnim. Zagrejaće Vas tokom ovih hladnih, zimskih dana i večeri.
Privlačna zbog svoje jednostavnosti, a svi gorenavedeni sastojci su lako prilagodljivi ili ih, pak, možete osmisliti po vlastitom ukusu.
Možete je jesti i kao glavno jelo, a da ugođaj bude potpun, kao dodatak receptu predlažemo hrskavi zapečeni hleb.
Zdrav izbor obroka koji je gotov za 35-40 minuta.
Kao rezultat dobijamo jedan dobro izbalansiran obrok koji se brzo priprema i ima sjajan ukus.
Vreme spremanja: 40 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
2-3 paprike
1/2 praziluka
2-3 šargarepe
1/2 crnog luka
150 gr. graška
250 gr. brokolija
200 gr. karfiola
2-3 krompira srednje veličine
2-3 fileta piletine
50-70 gr. pirinča
So ( Vegeta), biber, peršun, par kapi limunovog soka
PRIPREMA:
- U dublju šerpu na malo ulja (2-3 kašike) staviti sitno iseckani crni luk, dodati prethodno oprano i iseckano meso. Sipati oko 1/2 čaše vode i meso dinstati oko 10 minuta.
- Dodati iseckano povrće, naliti vode i staviti da se kuva.
- Kuvati dok povrće i meso ne postanu mekani, te dodati pirinač.
- Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati kašičicu peršuna.
- Sipati par kapi limunovog soka. Služiti toplo.
Buon appetito!
"This basic vegetable soup can be made with any combination of fresh or even frozen vegetables. Perfect for rainy days or cold winter nights."
ENG: Total time: 40 minutes | Easy
INGREDIENTS:
2-3 peppers
1/2 leek
2-3 carrots
1/2 onion
150 gr. peas
250 gr. broccoli
200 gr. cauliflower
2-3 medium sized potatoes
2-3 chicken fillets
50-70 gr. rice
Salt, pepper, parsley, a few drops of lemon juice
PREPARATION:
- In a deeper saucepan with a little oil (2-3 tablespoons) put the chopped onion, add the previously washed and chopped meat. Pour approximately 1/2 cups of water and simmer the meat for about 10 minutes.
- Add chopped vegetables, pour water and let it cook.
- Cook until vegetables and meat does not become soft, and add the rice.
- Add salt and pepper to taste. Add a teaspoon of parsley.
- Pour a few drops of lemon juice. Serve warm.
Buon appetito!
"La zuppa di verdure è un primo piatto, ideale da servire calda nella stagione fredda. Sano e buono."
IT: Tempo totale: 40 minuti | Facile
INGREDIENTI:
2-3 peperoni
1/2 porro
2-3 carote
1/2 cipolla
150 gr. di piselli
250 gr. di broccoli
200 gr. di cavolfiore
2-3 patate di media grandezza
2-3 filetti di pollo
50-70 gr. di riso
Sale, pepe, prezzemolo, qualche goccia di succo di limone
PREPARATION:
- In una casseruola profonda con 2-3 cucchiai di olio mettere la cipolla tritata, aggiungere la carne precedentemente lavata e tritata a pezzi. Versare circa 1/2 tazza di acqua e cuocere la carne per circa 10 minuti.
- Aggiungere le verdure tritate, versare l'acqua e lasciate cuocere.
- Cuocere fino a quando le verdure e la carne non diventano morbidi e aggiungere il riso.
- Aggiungere sale e pepe a piacere. Aggiungere un cucchiaino di prezzemolo.
- Versare qualche goccia di succo di limone. Servire caldo.
Buon appetito!
0 коментара