Kolač od krompira / Potato cake
* English and Italian translation down below. *
Vreme je za nešto slatko!
Kolač od krompira je, u prvi mah, vrlo neobična poslastica. Krompir je namirnica koja nas uglavnom vezuje i asocira na slana jela, no, podjednako je ukusan i u formi kolača. ☺
Sastojci će Vam možda zvučati poznato, to je zato što je ovaj kolač inspirisan predivnom, već pomalo zaboravljenom poslasticom-kesten pire. Ukusom dosta podseća na gorepomenuti desert. Svi znamo da kesten pire zahteva neko vreme u kuhinji, a najviše posla imate baš upravo oko samog kestena. Ovaj desert spada u nešto laganiju verziju originala i lakše je izrade.
Tako jednostavan kolač. Zaista. Od sastojaka koje već imate u svom frižideru možete napraviti ovu neobično ukusnu poslasticu za tren oka.
Jakog i punog ukusa i šarene teksture, prekrivena slojem snežno-belog šlaga i dekorisana lešnicima, seckanim na listiće. Što se sastojaka tiče, trebaće Vam krompir, Plazma keks, orasi, šećer,čokolada i šlag. I naravno, lešnici. Neverovatno je koliko se krompir, keks i orasi dobro slažu zajedno. ☺
Na internetu sam, znatiželjna da vidim da li je neko već isprobao ovako nešto, na moje opšte oduševljenje pronašla par sličnih recepata. No, u svaki od njih ide margarin, što me je, iskreno, iznenadilo. Pamtim ovaj slatkiš još iz perioda detinjstva i svaki put kada smo ga spremali nije sadržao margarin ili neki tome sličan sastojak, tipa puter ili maslac.
Ako tražite nešto neobično i novo, probajte. Ako već znate za ovakvu poslasticu, a uželeli ste se njegovog ukusa/niste je duže vreme spremali, probajte je i na ovaj način. ☺
Vreme je za nešto slatko!
Kolač od krompira je, u prvi mah, vrlo neobična poslastica. Krompir je namirnica koja nas uglavnom vezuje i asocira na slana jela, no, podjednako je ukusan i u formi kolača. ☺
Sastojci će Vam možda zvučati poznato, to je zato što je ovaj kolač inspirisan predivnom, već pomalo zaboravljenom poslasticom-kesten pire. Ukusom dosta podseća na gorepomenuti desert. Svi znamo da kesten pire zahteva neko vreme u kuhinji, a najviše posla imate baš upravo oko samog kestena. Ovaj desert spada u nešto laganiju verziju originala i lakše je izrade.
Tako jednostavan kolač. Zaista. Od sastojaka koje već imate u svom frižideru možete napraviti ovu neobično ukusnu poslasticu za tren oka.
Jakog i punog ukusa i šarene teksture, prekrivena slojem snežno-belog šlaga i dekorisana lešnicima, seckanim na listiće. Što se sastojaka tiče, trebaće Vam krompir, Plazma keks, orasi, šećer,čokolada i šlag. I naravno, lešnici. Neverovatno je koliko se krompir, keks i orasi dobro slažu zajedno. ☺
Na internetu sam, znatiželjna da vidim da li je neko već isprobao ovako nešto, na moje opšte oduševljenje pronašla par sličnih recepata. No, u svaki od njih ide margarin, što me je, iskreno, iznenadilo. Pamtim ovaj slatkiš još iz perioda detinjstva i svaki put kada smo ga spremali nije sadržao margarin ili neki tome sličan sastojak, tipa puter ili maslac.
Ako tražite nešto neobično i novo, probajte. Ako već znate za ovakvu poslasticu, a uželeli ste se njegovog ukusa/niste je duže vreme spremali, probajte je i na ovaj način. ☺
Vreme spremanja: 30 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
1 kg. krompira
150 gr. Plazma keksa ( mlevena)
150 gr. mlevenih oraha
50-70 gr. čokolade
300-350 gr. šećera
2 vanil šećera ili rum šećer
250 gr. šlaga
PRIPREMA:
- Krompir očistiti i oprati. Iseći ga i staviti da se kuva.
- Kada je krompir gotov, procediti vodu, krompir dobro ispasirati.
- Dodati Plazmu, izrendanu čokoladu, orase i šećer, pa sve dobro sjediniti sa krompirom. Smesu staviti u pleh ili kalup i oblikovati.
- Umutiti šlag i premazati kolač.
- Dekorisati po želji i ostaviti u frižider do služenja.
Buon appetito!
" This fake Chestnut puree cake also called Potato cake is a little bit unusual dessert but it’s easy, moist, rich, and full of flavors."
ENG: Total time: 30 minutes | Easy
INGREDIENTS:
1 kg. potato
150 gr. Plazma biscuits (grounded)
150 gr. ground walnuts
50-70 gr. chocolate
300-350 gr. sugar
2 vanilla sugar or rum sugar
250 gr. whipped cream
PREPARATION:
- Clean and wash the potatoes. Chop them and let cook.
- When they are done, drain the water and mash the potatoes.
- Add Plazma, grated chocolate, nuts and sugar and merge well with the potatoes. Put the mixture in a baking pan or cake mold and shape it like a cake.
- Whisk the whipped cream and spread over cake.
- Decorate as you want and leave in the fridge until serving.
Buon appetito!
" Un ottimo dolce al cioccolato, Plazma e noci a base di patate. E’ una torta semplice da realizzare, senza troppe pretese e forse."
IT: Tempo totale: 30 minuti | Facile
INGREDIENTI:
1 kg. di patate
150 gr. di biscotti Plazma
150 gr. di noci tritati
50-70 gr. di cioccolato
300-350 gr. di zucchero
2 sacchi di zucchero vanigliato
250 gr. di panna montata
PREPARAZIONE:
- Pulire e lavare le patate. Tritarli e lasciare cuocere.
- Quando sono pronti, scolare l'acqua e schiacciare le patate.
- Aggiungere Plazma, cioccolato grattugiato, noci e zucchero e fondere bene con le patate. Mettere il composto in una teglia e formare con le mani.
- Montare la panna montata e decorare la torta.
- Lasciare in frigo prima di servire.
Buon appetito!
0 коментара