Grlilovana piletina / Grilled chicken

* English and Italian translation down below. *

Ovih dana sam se igrala sa različitim marinadama. I različitim receptima. Neverovatno mi je da do sada nismo imali ništa grilovano na blogu. ☺

No, vreme je da to ispravimo. Počećemo sa nečim vrlo jednostavnim i brzim- grilovana piletina. Ovo je jedan od onih recepata koji uvek uspevaju i savršeni su za vikend večeri. Prava lepota se krije u tome što se tako lako adaptira i menja jer se sastoji od onih osnovnih sastojaka. 
Ovakvi recepti su prosto savršeni za letnji period, no, u njima se svakako može uživati tokom svih godišnjih doba. Jednostavne pripreme i minimalnog broja sudova za pranje. ☺
Za ovu kombinaciju se može reći da je klasik. Svi sastojci se slažu i prosto odgovaraju jedno drugom. Piletinu smo marinirali u soku od limuna, sa svežim začinima, uljem i belim lukom. Ono što je takođe veliki plus jeste to što se ovako marinirana piletina ne mora držati duže od pola sata do 40-ak minuta u frižideru, ukoliko nemate vremena. No, ipak je poželjno da je ostavite od 4h-12h u frižideru. 

Uz finu salaticu ili neki prilog, imaćete vrlo ukusan vikend ( ili radni) ručak. Ili večeru. ☺


Vreme spremanja: 25 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:

Pileća prsa, fileti

Za marinadu

5-7 kašika ulja 
3 čena belog luka 
1-2 kašike limunovog soka
So, origano, ruzmarin 

PRIPREMA:

  1. Piletinu oprati. 
  2. Izmešati ulje, sitno seckani beli luk, limunov sok, origano i ruzmarin. 
  3. Dodati piletinu i posoliti. Promešati. Ostaviti u frižider na minimum 30 minuta. 
  4. Zagrejati tiganj za gril (ili roštilj) na srednje jakoj vatri i peći mariniranu piletinu 7-10 minuta sa svake strane. 
  5. Poslužiti uz salatu ili kao prilog glavnom jelu. 

Buon appetito!

"This simple grilled chicken recipe can be enjoyed with any vegetable for an easy weeknight meal. 

ENG: Total time: 25 minutes | Easy

INGREDIENTS:

Chicken breast fillets

For the marinade:

5-7 Tbsp oil
3 garlic cloves
1-2 Tbsp lemon juice
Salt, oregano, rosemary

PREPARATION:

  1. Wash the chicken fillets.
  2. Mix the oil, finely chopped garlic, lemon juice, oregano and rosemary.
  3. Add the chicken to that mixture and season with salt. Mix well. Leave in the fridge for minimum 30 minutes.
  4. Heat the pan for the grill (or barbecue) on over medium heat and bake the marinated chicken for 7-10 minutes on each side.
  5. Serve with a salad or as a side dish. 

Buon appetito!

"Il petto di pollo alla griglia è un piatto davvero molto semplice da preparare che mette in risalto la bontà della carne di pollo."

IT: Tempo totale: 25 minuti | Facile

INGREDIENTI:

Filetti di petto di pollo

Per la marinata:

5-7 cucchiai di olio
3 spicchi d'aglio
1-2 cucchiai di succo di limone
Sale, origano, rosmarino

PREPARAZIONE:

  1. Lavare i filetti di pollo. 
  2. In una ciotola preparate la marinata: mettete l'olio, gli spicchi d’aglio tagliati a fettine sottili, le erbe aromatiche: origano e rosmarino, e il succo di limone. Fate marinare il pollo per 10 minuti. Condire il pollo con sale.
  3. Risaldate una griglia a fuoco moderato, quando è sufficientemente calda, disponeteci il pollo. Lasciate grigliare per 7-10 minuti poi girateli e continuate a cuocere per altri 7-10 minuti. Servire con un contorno di insalata. 
Buon appetito!

0 коментара