Pasta sa gorgonzolom i orasima / Pasta with gorgonzola and walnuts

* English and Italian translation down below. *

Evo malo neobične i zanimljive kombinacije. ☺

Pasta nam je iskreno nedostajala na blogu. Ali vratila se. I to u punom sjaju. ☺
Budimo iskreni, bilo koja testenina sa bilo kojom kombinacijom je uvek pun pogodak. Izdašno i brzo jelo, dovoljno ukusno i elegantno da prođe kao ručak ili večera, a sa pravom kombinacijom sastojaka oduševiće sve prisutne. 
Pasta je jedno od najčešćih jela na našem meniju i uvek postoji novi broj kombinacija i ideja koje nas iznova i iznova čine da je volimo, pre svega zato što je Vaš najbolji i nepogrešivi prijatelj kada ste umorni ili imate posla preko glave. 
Što se konkretno ovog recepta tiče, svega par sastojaka je uključeno u njegovu pripremu, a tako je fino, kremasto i puno ukusa. 
Za ovo jelo sam koristila makarone, pavlaku i gorgonzolu sir koji su, uzgred rečeno, ovaj divan kremasti sos učinili punim ukusa. Pikantan i aromatičan ukus ovog sira sa decentnom slatkom notom je često blaži nego njegov miris, te se jako lepo uklopio sa pavlakom. U sos je takođe uključen limunov sok i šaka svežih začina. 
I naravno, orasi. Ja sam ih sitno iseckala kako bi se lepo osetili u pasti, a Vi ih možete i samleti. Što se gorgonzole tiče, ukoliko Vam ne prija njen jak ukus i miris, slobodno možete koristiti i neku drugu vrstu sira. 
Pasta sa orasima i gorgonzolom predstavlja comfort food. Ovaj hrabar izbor palete ukusa i teksture odličan je uz čašu omiljenog vina i prijatno društvo. ☺


Vreme spremanja: 20 minuta | Jednostavno

SASTOJCI:
250-300 gr. testenine po izboru ( penne)
100 gr. gorgonzole 
100 ml. pavlake za kuvanje 
Sok od 1/2 limuna 
100-150 gr. oraha
So, biber, origano, peršun

PRIPREMA:
  1. Skuvati testeninu po izboru. 
  2. U šerpicu sipati pavlaku za kuvanje, sok od pola limuna i začine. 
  3. Kada provri, dodati gorgonzolu i mešati na tihoj vatri dok sos ne postane ujednačena smesa. 
  4. Kada su makarone gotove pomešati ih sa sosom. 
  5. Dodati iseckane orahe ili ih samleti, te služiti toplo. 

Buon appetito!

"Quick, easy and delicious, this appealing side dish is great with a glass of wine and your favorite salad. Good for dinner parties and/or busy weeknight meals."

ENG: Total time: 20 minutes | Easy

INGREDIENTS:
250-300 gr. penne pasta 
100 gr. pack gorgonzola 
100-150 gr. walnuts
100 ml. sour cream 
1/2 lemon juice 
Salt, pepper, oregano, parsley

PREPARATION:
  1. Cook pasta according to package directions. 
  2. Meanwhile, pour the sour cream into a saucepan, add lemon juice and spices and cook it on a low heat for few minutes. 
  3. Stir in the gorgonzola cheese and leave to simmer very gently to become a creamy sauce.
  4. When the pasta is ready, drain it in a colander, then quickly return it to the saucepan. Add the sauce, toss it around thoroughly for 30 seconds or so. 
  5. Then add finely chopped walnuts and serve. 

Buon appetito!

"Un primo piatto cremoso e dal sapore deciso: la pasta con le noci si abbina perfettamente al gusto del gorgonzola."

IT: Tempo totale: 20 minuti | Facile

INGREDIENTI:
250-300 gr. di penne
100 gr. pacchetto di gorgonzola
100-150 gr. di noci
100 ml. di panna acida
Il succo di 1/2 limone
Sale, pepe, origano, prezzemolo

PREPARAZIONE:
  1. Mettete a bollire l’acqua per la pasta con un pizzico di sale, appena raggiunto il bollore versate la pasta e cuocete secondo il tempo riportato sulla confezione. 
  2. Nel frattempo, versare la panna acida in una casseruola, aggiungere il succo di limone e spezie e fate cuocere a fuoco basso per qualche minuto.
  3. Aggiungere gorgonzola e lasciare cuocere fino che diventa una salsa cremosa.
  4. Quando la pasta è pronta, scolarla in un colino, poi tornare alla pentola. Aggiungere la salsa, gettarlo intorno a fondo per 30 secondi. 
  5. Aggiungere le noci tritate e servire.

Buon appetito!

0 коментара