Pasta sa gorgonzolom i orasima / Pasta with gorgonzola and walnuts
* English and Italian translation down below. *
Evo malo neobične i zanimljive kombinacije. ☺
Pasta nam je iskreno nedostajala na blogu. Ali vratila se. I to u punom sjaju. ☺
Budimo iskreni, bilo koja testenina sa bilo kojom kombinacijom je uvek pun pogodak. Izdašno i brzo jelo, dovoljno ukusno i elegantno da prođe kao ručak ili večera, a sa pravom kombinacijom sastojaka oduševiće sve prisutne.
Pasta je jedno od najčešćih jela na našem meniju i uvek postoji novi broj kombinacija i ideja koje nas iznova i iznova čine da je volimo, pre svega zato što je Vaš najbolji i nepogrešivi prijatelj kada ste umorni ili imate posla preko glave.
Što se konkretno ovog recepta tiče, svega par sastojaka je uključeno u njegovu pripremu, a tako je fino, kremasto i puno ukusa.
Za ovo jelo sam koristila makarone, pavlaku i gorgonzolu sir koji su, uzgred rečeno, ovaj divan kremasti sos učinili punim ukusa. Pikantan i aromatičan ukus ovog sira sa decentnom slatkom notom je često blaži nego njegov miris, te se jako lepo uklopio sa pavlakom. U sos je takođe uključen limunov sok i šaka svežih začina.
I naravno, orasi. Ja sam ih sitno iseckala kako bi se lepo osetili u pasti, a Vi ih možete i samleti. Što se gorgonzole tiče, ukoliko Vam ne prija njen jak ukus i miris, slobodno možete koristiti i neku drugu vrstu sira.
Pasta sa orasima i gorgonzolom predstavlja comfort food. Ovaj hrabar izbor palete ukusa i teksture odličan je uz čašu omiljenog vina i prijatno društvo. ☺
Evo malo neobične i zanimljive kombinacije. ☺
Pasta nam je iskreno nedostajala na blogu. Ali vratila se. I to u punom sjaju. ☺
Budimo iskreni, bilo koja testenina sa bilo kojom kombinacijom je uvek pun pogodak. Izdašno i brzo jelo, dovoljno ukusno i elegantno da prođe kao ručak ili večera, a sa pravom kombinacijom sastojaka oduševiće sve prisutne.
Pasta je jedno od najčešćih jela na našem meniju i uvek postoji novi broj kombinacija i ideja koje nas iznova i iznova čine da je volimo, pre svega zato što je Vaš najbolji i nepogrešivi prijatelj kada ste umorni ili imate posla preko glave.
Što se konkretno ovog recepta tiče, svega par sastojaka je uključeno u njegovu pripremu, a tako je fino, kremasto i puno ukusa.
Za ovo jelo sam koristila makarone, pavlaku i gorgonzolu sir koji su, uzgred rečeno, ovaj divan kremasti sos učinili punim ukusa. Pikantan i aromatičan ukus ovog sira sa decentnom slatkom notom je često blaži nego njegov miris, te se jako lepo uklopio sa pavlakom. U sos je takođe uključen limunov sok i šaka svežih začina.
I naravno, orasi. Ja sam ih sitno iseckala kako bi se lepo osetili u pasti, a Vi ih možete i samleti. Što se gorgonzole tiče, ukoliko Vam ne prija njen jak ukus i miris, slobodno možete koristiti i neku drugu vrstu sira.
Pasta sa orasima i gorgonzolom predstavlja comfort food. Ovaj hrabar izbor palete ukusa i teksture odličan je uz čašu omiljenog vina i prijatno društvo. ☺
Vreme spremanja: 20 minuta | Jednostavno
SASTOJCI:
250-300 gr. testenine po izboru ( penne)
100 gr. gorgonzole
100 ml. pavlake za kuvanje
Sok od 1/2 limuna
100-150 gr. oraha
So, biber, origano, peršun
PRIPREMA:
- Skuvati testeninu po izboru.
- U šerpicu sipati pavlaku za kuvanje, sok od pola limuna i začine.
- Kada provri, dodati gorgonzolu i mešati na tihoj vatri dok sos ne postane ujednačena smesa.
- Kada su makarone gotove pomešati ih sa sosom.
- Dodati iseckane orahe ili ih samleti, te služiti toplo.
Buon appetito!
"Quick, easy and delicious, this appealing side dish is great with a glass of wine and your favorite salad. Good for dinner parties and/or busy weeknight meals."
ENG: Total time: 20 minutes | Easy
INGREDIENTS:
250-300 gr. penne pasta
100 gr. pack gorgonzola
100-150 gr. walnuts
100 ml. sour cream
1/2 lemon juice
Salt, pepper, oregano, parsley
PREPARATION:
- Cook pasta according to package directions.
- Meanwhile, pour the sour cream into a saucepan, add lemon juice and spices and cook it on a low heat for few minutes.
- Stir in the gorgonzola cheese and leave to simmer very gently to become a creamy sauce.
- When the pasta is ready, drain it in a colander, then quickly return it to the saucepan. Add the sauce, toss it around thoroughly for 30 seconds or so.
- Then add finely chopped walnuts and serve.
Buon appetito!
"Un primo piatto cremoso e dal sapore deciso: la pasta con le noci si abbina perfettamente al gusto del gorgonzola."
IT: Tempo totale: 20 minuti | Facile
INGREDIENTI:
250-300 gr. di penne
100 gr. pacchetto di gorgonzola
100-150 gr. di noci
100 ml. di panna acida
Il succo di 1/2 limone
Sale, pepe, origano, prezzemolo
PREPARAZIONE:
- Mettete a bollire l’acqua per la pasta con un pizzico di sale, appena raggiunto il bollore versate la pasta e cuocete secondo il tempo riportato sulla confezione.
- Nel frattempo, versare la panna acida in una casseruola, aggiungere il succo di limone e spezie e fate cuocere a fuoco basso per qualche minuto.
- Aggiungere gorgonzola e lasciare cuocere fino che diventa una salsa cremosa.
- Quando la pasta è pronta, scolarla in un colino, poi tornare alla pentola. Aggiungere la salsa, gettarlo intorno a fondo per 30 secondi.
- Aggiungere le noci tritate e servire.
Buon appetito!
0 коментара