Banane u čokoladi / Chocolate covered bananas

* English and Italian translation down below.

Sveže voće sa laganim dodirom čokolade.

Čokoladni banana zalogaji su brza i ukusna poslastica kako za Vas, tako i za Vaše najmlađe.
Napravljeni od samo dva sastojka ( i nekoliko dodatnih za dekoraciju ), zdravi su i vrlo jednostavni.



U samo par minuta sa svega par sastojaka imaćete ih spremne za hlađenje u zamrzivaču.
Sastojci su Vam već kristalno jasni, u to sam sigurna, no, ipak ćemo ih napisati. :) 



Banane iseckate na veće / krupnije kolutiće, visine 2-2,5 cm.
Možete ih nizati na čačkalicu ili štapiće i tako ih močiti u čokoladu, što će Vam znatno skratiti vreme i smanjiti količinu prljavih sudova ili ukoliko ih nemate, ili ne želite da ih koristite, jednostavno potopite kolutiće banane u čokoladu i uz pomoć viljuške ih vaditi na papir za pečenje.
Čokoladu otopite na pari sa par kašika ulja.



Dekoracija je stvar Vašeg izbora.
Ja sam koristila sitno seckane lešnike, orahe i kokos.



Sledeće što treba da uradite jeste da ih ostavite u zamrzivač na sat vremena. Možete i duže.
I onda su spremni za uživanje. :)



Odlični su preliveni i belom čokoladom, posuti čokoladnim mrvicama, karamelom, jagodom, kikirikijem ili nekim drugim sastojcima, po Vašem izboru.


Vreme spremanja: 30 minuta
.................
Sastojci:
  • 1 kg. banana
  • 150 gr. čokolade
Za dekoraciju:
  • Lešnici
  • Orasi
  • Kokosovo brašno
Priprema:
1. Banane iseći na veće kolutiće, visine 2-2,5 cm.
2. Čokoladu otopiti na pari sa par kašika ulja.
3. Banane umočiti u čokoladu.
4. Vaditi ih viljuškom i ređati na papir za pečenje. 
5. Posuti ih lešnicima, orasima i kokosovim brašnom. Ostaviti ih u zamrzivaču na 1h.

ENG: Total time: 30 minutes
.................
Ingredients:
  • 1 kg bananas
  • 150 gr. chocolate
For decoration:
  • Hazelnuts
  • Walnuts
  • Coconut flour
Preparation:
1. Cut bananas into larger slices, about 2-2,5 cm.
2. Melt chocolate with few tablespoons of oil.
3. Dip bananas in the chocolate.
4. Take them out with a fork and arrange on a parchment paper. 
5. Sprinkle them with hazelnuts, walnuts and coconut flour. Leave them in the freezer for 1h.

IT: Tempo totale: 30 minuti 
.................
Ingredienti:
  • 1 kg. di banane
  • 150 gr. di cioccolato
Per la decorazione:
  • Nocciole
  • Noci
  • Farina di cocco
Preparazione:
1. Tagliare le banane a fette più grande, di circa 2-2,5 cm.
2. Sciogliere il cioccolato al vapore con qualche cucchiaio di olio.
3. Immergere arance nel cioccolato. Portare fouri con una forchetta e disporre su carta da forno.
4. Cospargere con nocciole, noci e farina di cocco.
5. Metterli nel congelatore per almeno un'ora.





0 коментара