Čoko biskvit desert / Chocolate biscuit dessert

* English and Italian translation down below.

Dugo nismo imali desert u čaši. ☺

Da, još jedna kremasta poslastica na blogu. ☺
Mini poslastica.
Novembar se bliži kraju, zima nam je sve bliže, a praznična euforija se polako širi. ☺
Danas Vam predstavljam ovaj super kremasti desert. Prefinog bogatog čokoladnog ukusa u kombinaciji sa osvežavajućim šlagom i tek toliko šarene dekoracije. 




Sastoji se od par jednostavnih sastojaka. Čokoladni biskvit je prvi na našoj listi. Od ovog istog čokoladnog biskvita sam pravila i rolat koji ćete videti u narednom postu. Kremast, pun čokolade, odlično se uklopio u ovaj mini desert.
Zatim imamo još jedan kremasti sastojak, a to je šlag.  Ja sam dodala i par kapi limuna, tek toliko da se oseti i dobije još bolju aromu.
I na kraju imamo nezaobilaznu dekoraciju u vidu šarenih mrvica i ribane bele čokolade.
Kao što rekoh, par vrlo jednostavnih sastojaka, koji su zajedno dali jedan fenomenalan desert. 




Sigurna sam da će Vas oduševiti kremasta tekstura, dok će deca uživati u šarenolikim bojama i hrskavošću šarenih mrvica. 




Recept u kome možete uživati u punom čokoladnom sjaju. ☺



Vreme spremanja: 15 minuta
......................
Sastojci:
  • Čokoladni biskvit, domaći ili kupovni 
  • Šlag 
Za dekoraciju:
  • Šarene mrvice i bela čokolada 
Priprema:
1. Biskvit iseći na parčiće. Staviti ga na dno čaše. 
2. Šlag umutiti prema uputstvu i špricem dodati preko biskvita. 
3. Posuti šarenim mrvicama. 
4. Ređati red biskvita, red šlaga i red šarenih mrvica dok ne napunite čašu. 
5. Na kraju posuti ribanom belom čokoladom. 

ENG: Total time: 15 minutes
.................
Ingredients:
  • Chocolate biscuit, homemade or bought
  • Whipped cream
For decoration:
  • Colorful sprinkles and white chocolate 
Preparation:
1. Cut chocolate biscuit into pieces. Put it on the bottom of the cup/glass.
2. Whisk whipped cream with mixer and spread it with a syringe. 
3. Sprinkle with colored sprinkles. 
4. Arrange layer of biscuits, then layer of whipped cream and layer of colored sprinkles until you fill the glass. 
5. At the end sprinkle with grated white chocolate.

IT: Tempo totale: 15 minuti
..................
Ingredienti:
  • Biscotti al cioccolato, fatti in casa o comprati
  • Panna montata
Per la decorazione:
  • Sprinkles colorati e cioccolato bianco
Preparazione:
1. Tagliare biscotto al cioccolato a pezzi. Mettere sul fondo della tazza.
2. Sbattere panna montata con mixer e stenderlo con una siringa.
3. Cospargere con sprinkles colorati.
4. Disporre un strato di biscotti, poi strato di panna montata e strato di sprinkles colorati fino a riempire il bicchiere.
5. Alla fine cospargere con il cioccolato bianco grattugiato.


0 коментара