Rolnice od bundeve / Pumpkin rolls
* English and Italian translation down below. *
Teško je ne voleti jesen.
Sezona ispunjena slašću i zadovoljstvima počevši od onog osećaja toplog doma i dugih, mekih, udobnih i toplih džempera dok kroz prozor posmatrate divno zlatno, braon i bordo obojeno, već opalo lišće koje vetar nosi u nepoznatom pravcu.
Bundeva je neizostavni deo jeseni.
Prepuna ukusa, jedna je od omiljenih ove sezone. Vreme je da se na još kratko vratimo našim jesenjim receptima i tron ponovo prepustimo bundevi.
Ima nešto u bundevi, cimetu i rumu što Vas prosto mami i čeka raširenih ruku da je zagrizete. Zapravo, miris bilo kojeg deserta ili poslastice od bundeve se tako fino širi domom.
Slatka, ali ne preslatka, brza za napraviti, hrskava i odlična uz Vašu jutarnju ili popodnevnu kafu. Gotove za manje od sat vremena, rolnice su tako meke, klasične, lagane i pufnaste.
Sve što treba da uradite je da izrendate bundevu u neku dublju činiju, dodate vanil šećer, pola kašičice cimeta, malo šećera po ukusu i par kapi ekstrata ruma. U pleh za pečenje ređati 2 kore jednu na drugu, prethodno premazane uljem. Posuti bundevom i zamotati ih u rolnu. Pecite rolnice na 180c oko 20-25 minuta.
Postupak je vrlo sličan mom prethodnom receptu sa bundevom -> Pita od bundeve sa orasima.
Eto još jednog odličnog načina da je iskoristimo ove sezone. :)
Ova klasična pita sa malim sastojkom koji joj daje još bolju aromu i ukus će Vam se sigurno dopasti. Možete je dekorisati mlevenim orasima, smeđim šećerom ili šećerom u prahu.
Teško je ne voleti jesen.
Sezona ispunjena slašću i zadovoljstvima počevši od onog osećaja toplog doma i dugih, mekih, udobnih i toplih džempera dok kroz prozor posmatrate divno zlatno, braon i bordo obojeno, već opalo lišće koje vetar nosi u nepoznatom pravcu.
Bundeva je neizostavni deo jeseni.
Prepuna ukusa, jedna je od omiljenih ove sezone. Vreme je da se na još kratko vratimo našim jesenjim receptima i tron ponovo prepustimo bundevi.
Ima nešto u bundevi, cimetu i rumu što Vas prosto mami i čeka raširenih ruku da je zagrizete. Zapravo, miris bilo kojeg deserta ili poslastice od bundeve se tako fino širi domom.
Slatka, ali ne preslatka, brza za napraviti, hrskava i odlična uz Vašu jutarnju ili popodnevnu kafu. Gotove za manje od sat vremena, rolnice su tako meke, klasične, lagane i pufnaste.
Sve što treba da uradite je da izrendate bundevu u neku dublju činiju, dodate vanil šećer, pola kašičice cimeta, malo šećera po ukusu i par kapi ekstrata ruma. U pleh za pečenje ređati 2 kore jednu na drugu, prethodno premazane uljem. Posuti bundevom i zamotati ih u rolnu. Pecite rolnice na 180c oko 20-25 minuta.
Postupak je vrlo sličan mom prethodnom receptu sa bundevom -> Pita od bundeve sa orasima.
Eto još jednog odličnog načina da je iskoristimo ove sezone. :)
Ova klasična pita sa malim sastojkom koji joj daje još bolju aromu i ukus će Vam se sigurno dopasti. Možete je dekorisati mlevenim orasima, smeđim šećerom ili šećerom u prahu.
Vreme spremanja: 40 minuta
...................
Sastojci:
- 250 gr. tankih kora za pitu
- 500 gr. bundeve
- 1 vanil šećer + 150 gr. šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- Par kapi ekstrata ruma
- Ulje
Priprema:
1. Bundevu izrendati.
2. Dodati joj vanil šećer, cimet, šećer i ekstrat ruma. Dobro promešati.
3. U podmazan pleh ređati 2 kore, jednu na drugu, prethodno premazane kašikom ulja.
4. Posuti bundevom i praviti rolnice.
5. Peći na 180C oko 20-25 minuta.
ENG: Total time: 40 minutes
.....................
Ingredients:
- 250 gr. phyllo dough
- 500 gr. pumpkin
- 1 vanilla sugar + 150 gr. sugar
- 1/2 tbs cinnamon
- Few drops rum extract
- Oil
Preparation:
1. Grate the pumpkin.
2. Add vanilla sugar, sugar, cinnamon and rum extract to grated pumpkin. Mix well.
3. In a pre-oiled baking sheet arrange 2 phyllo dough's, one on another, previously oiled with one spoon of oil.
4. Sprinkle with pumpkin and make rolls.
5. Bake at 180C, about 20-25 minutes.
IT: Tempo totale: 40 minuti
................
Ingredienti:
- 250 gr. di pasta fillo
- 500 gr. di zucca
- 1 zucchero vanigliato + 150 gr. di zucchero
- 1/2 cucchiaino di cannella
- Qualche goccia di estratto di rum
- Olio
Preparazione:
1. Grattugiare la zucca.
2. Aggiungere il zucchero vanigliato, la canella, zucchero ed estratto di rum. Mescolare bene.
3. In una teglia da forno pre-oliata mettere 2 pasta fillo, uno sull'altro, precedentemente oliata con un cucchiaio di olio.
4. Cospargere la zucca e fare rotoli.
5. Cuocere in forno a 180C, circa 20-25 minuti.
0 коментара