Pomorandže u čokoladi / Chocolate dipped oranges
* English and Italian translation down below. *
Obožavam kombinaciju čokolade i pomorandže. :)
Vrlo često koristim pomorandže u kolačima i tortama kako bih im dala citrusnu notu.
Ovaj put je malo drugačije. Ovde pomorandže imaju glavnu ulogu i moram Vam reći da je njihov performans itekako impresivan. :)
Ove kriškice pomorandže prekrivene čokoladom su sjajna i brza poslastica koja će zadiviti svakoga, čak iako nemate iskustva u kuvanju ili mešnji. Ili Vam se prosto ne sprema nešto teže. Ili se probudite u po noći tražeći nešto slatko. :)
Ne morate uvek da pravite fancy deserte koji zahtevaju i sate i živce. Ponekad možete igrati na kartu jednostavnosti. Još ako ste kreativni, ih!
Jednostavno isecite kriške pomorandže i umočite ih u čokoladu. Dekorišite kokosom, čokoladnim ili šarenim mrvicama.
Jednostavno, a opet vrlo primamljivo.
Ko može odoleti ovim slatkim, sočnim, blago kiselkastim komadićima prelivenim čokoladom? :)
Obožavam kombinaciju čokolade i pomorandže. :)
Vrlo često koristim pomorandže u kolačima i tortama kako bih im dala citrusnu notu.
Ovaj put je malo drugačije. Ovde pomorandže imaju glavnu ulogu i moram Vam reći da je njihov performans itekako impresivan. :)
Ove kriškice pomorandže prekrivene čokoladom su sjajna i brza poslastica koja će zadiviti svakoga, čak iako nemate iskustva u kuvanju ili mešnji. Ili Vam se prosto ne sprema nešto teže. Ili se probudite u po noći tražeći nešto slatko. :)
Ne morate uvek da pravite fancy deserte koji zahtevaju i sate i živce. Ponekad možete igrati na kartu jednostavnosti. Još ako ste kreativni, ih!
Jednostavno isecite kriške pomorandže i umočite ih u čokoladu. Dekorišite kokosom, čokoladnim ili šarenim mrvicama.
Jednostavno, a opet vrlo primamljivo.
Ko može odoleti ovim slatkim, sočnim, blago kiselkastim komadićima prelivenim čokoladom? :)
Vreme spremanja: 10 minuta
..................
Sastojci:
- 2-3 pomorandže ( ili više)
- 100 gr. čokolade
- Kokosovo brašno
Priprema:
1. Pomorandže iseći na kriške.
2. Čokoladu otopiti na pari sa par kašika ulja.
3. Pomorandže umočiti u čokoladu.
4. Dekorisati kokosovim brašnom.
5. Ostaviti u zamrzivač na minimum sat vremena.
ENG: Total time: 10 minutes
..................
Ingredients:
- 2-3 oranges ( or more)
- 100 gr. chocolate
- Coconut flour
Preparation:
1. Cut oranges into slices.
2. Melt the chocolate with few tablespoons of oil.
3. Dip oranges in the chocolate.
4. Decorate with coconut flour.
5. Leave in the freezer for minimum one hour.
IT: Tempo totale: 10 minuti
.................
Ingredienti:
- 2-3 arance ( o più )
- 100 gr. di cioccolato
- Farina di cocco
Preparazione:
1. Tagliare le arance a fette.
2. Sciogliere il cioccolato sul vapore con qualche cucchiaio di olio.
3. Immergere arance nel cioccolato.
4. Decorare con farina di cocco.
5. Lasciare in congelatore per almeno un'ora.
0 коментара