Prebranac / Baked beans
* English and Italian translation down below. *
Toplo ili hladno, podjednako je dobrog ukusa. ☺
Tradicionalno jelo.
Jelo jakog ukusa, bogatih, jakih i kompleksnih aroma.
Ručak koji ne zahteva konstantno stajanje pored šporeta.
Sa ili bez mesa, vrlo se često sprema tokom hladnih dana.
Jelo od koga ćete dobiti ručak za dva ili više dana.
I poslednje, ali ne manje bitno- jelo koje možete zamrznuti. ☺
Dosta opisa, a nismo ni napisali koliko je ukusno. No, verovatno svi Vi već imate recept za pasulj, čorbast ili ovaj-gusti, zapečeni. Tačno, zahteva vreme da se spremi, ali isto tako nije neophodno da konstantno budete u kuhinji. Za tih 2-2,5h slobodni ste da radite bilo koje druge obaveze.
Možete ga spremiti i sa mesom, kao na primer slaninom, kobasicama ili suvim mesom, dok je odličan i kao samostalno jelo uz neku salaticu.
Toplo ili hladno, podjednako je dobrog ukusa. ☺
Tradicionalno jelo.
Jelo jakog ukusa, bogatih, jakih i kompleksnih aroma.
Ručak koji ne zahteva konstantno stajanje pored šporeta.
Sa ili bez mesa, vrlo se često sprema tokom hladnih dana.
Jelo od koga ćete dobiti ručak za dva ili više dana.
I poslednje, ali ne manje bitno- jelo koje možete zamrznuti. ☺
Dosta opisa, a nismo ni napisali koliko je ukusno. No, verovatno svi Vi već imate recept za pasulj, čorbast ili ovaj-gusti, zapečeni. Tačno, zahteva vreme da se spremi, ali isto tako nije neophodno da konstantno budete u kuhinji. Za tih 2-2,5h slobodni ste da radite bilo koje druge obaveze.
Možete ga spremiti i sa mesom, kao na primer slaninom, kobasicama ili suvim mesom, dok je odličan i kao samostalno jelo uz neku salaticu.
Vreme spremanja: 2h-2,5h
...................
Sastojci:
- 500 gr. belog pasulja Tetovca
- 2-3 glavice crnog luka
- 3-5 listova lovora
- So, biber
- 1 kašika Aleve paprike
Priprema:
1. Pasulj oprati, staviti u lonac, sipati vodu i staviti da se kuva. Dodati Lovorovo lišće.
2. Kada je pasulj mekan, ukoliko ima viška tečnosti tj. veću količinu vode, treba je odliti, da pasulj ne bude ni suv, a ni redak.
3. Zatim pasulj preručiti u tepsiju.
4. Na zagrejanom tiganju, prethodno podmazan sa malo ulja, iseckati crni luk, propržiti ga da bude mekan i da dobije zlatno-žutu boju ( dok ne postane staklast), u to dodati kašiku Aleve paprike, dobro promešati i dodati u tepsiju sa pasuljem.
ENG: Total time: 2h-2,5h
....................
Ingredients:
3. Pour beans into baking pan.
....................
Ingredients:
- 500 gr. white beans
- 2-3 onions
- 3-5 bay leaves
- Salt and pepper
- 1 tablespoon cayenne pepper
Preparation:
1. Wash beans, put in a pot, pour water and let it cook. Add bay leaves.
2. When the beans are soft, if there's extra water or larger amount of water, it is necessary to pour off the water, because the beans shouldn't be neither dry nor sparsely. 3. Pour beans into baking pan.
4. On a pre heated and pre oiled frying pan fry chopped onions until they get the golden brown color. Add cayeene pepper to the onions. Stir well and add it to the beans.
5. Mix it and add salt. Add pepper. Bake at 180°C for about 15-20 minutes until you get nice, golden crust.
5. Mix it and add salt. Add pepper. Bake at 180°C for about 15-20 minutes until you get nice, golden crust.
IT: Tempo totale: 2h-2h e mezzo
................
Ingredienti:
- 500 gr. fagioli bianchi
- 2-3 cipolle
- 3-5 foglie di alloro
- Sale e pepe
- 1 cucchiaio di pepe di Cayenna
Preparazione:
1. Lavare fagioli, mettere in una pentola, versare l'acqua e lasciare cuocere. Aggiungere le foglie di alloro.
2. Quando i fagioli sono morbidi, se c'è acqua extra o maggiore quantità di acqua, è necessario versare l'acqua, perché i fagioli non dovrebbero essere né secco né scarsamente.
3. Versare i fagioli in teglia da forno.
4. Su una padella riscaldata tritate le cipolle per qualche minuto. Aggiungere pepe cayeene alle cipolle. Mescolare bene e aggiungere ai fagioli.
5. Mescolare e aggiungere il sale. Aggiungere pepe. Cuocere in forno a 180°C per circa 15-20 minuti fino ad ottenere bella, crosta dorata.
0 коментара