Lignje, spanać i praziluk salata / Squids, spinach and leek salad
* English and Italian translation down below. *
Dobro jutro. :)
Vraćamo se slanim, glavnim jelima. Danas imamo jedan šaren, ali vrlo zdrav obrok.
Lignje spremane na malo maslinovog ulja sa aromatičnim začinima uz dodatak limuna, garnirano uz spanać i salatu od praziluka i pavlake, sigurna sam da ćete uživati. :)
Ja sam kupila smrznute, već panirane lignje, ali Vi svakako možete koristiti i sveže.
Ukoliko ne volite panirane, ili u kući trenutno imate sveže lignje, možete ih napraviti u sosu od paradajza i garnirati uz spanać i čašu vina.
Spanać sam takođe spremala na malo maslinovog ulja uz dodatak soli.
Što se salate tiče, za mene je ovo bila novina, s obzirom da je do sada nisam niti spremala, niti probala.
Jednostavna, kao i sve ostalo: iseckate praziluk, dodate čašu pavlake, malo soli i bibera, kašiku ulja i kašiku ( do kašiku i po) sirćeta, zatim sitno seckani peršun i sve dobro sjedinite.
Vrlo ukusna, osvežavajuća i zdrava. I to bi bilo to. :) Jednostavno, a opet ukusno.
Jelo koje možete poslužiti i za večeru.
Dobro jutro. :)
Vraćamo se slanim, glavnim jelima. Danas imamo jedan šaren, ali vrlo zdrav obrok.
Lignje spremane na malo maslinovog ulja sa aromatičnim začinima uz dodatak limuna, garnirano uz spanać i salatu od praziluka i pavlake, sigurna sam da ćete uživati. :)
Ja sam kupila smrznute, već panirane lignje, ali Vi svakako možete koristiti i sveže.
Ukoliko ne volite panirane, ili u kući trenutno imate sveže lignje, možete ih napraviti u sosu od paradajza i garnirati uz spanać i čašu vina.
Spanać sam takođe spremala na malo maslinovog ulja uz dodatak soli.
Što se salate tiče, za mene je ovo bila novina, s obzirom da je do sada nisam niti spremala, niti probala.
Jednostavna, kao i sve ostalo: iseckate praziluk, dodate čašu pavlake, malo soli i bibera, kašiku ulja i kašiku ( do kašiku i po) sirćeta, zatim sitno seckani peršun i sve dobro sjedinite.
Vrlo ukusna, osvežavajuća i zdrava. I to bi bilo to. :) Jednostavno, a opet ukusno.
Jelo koje možete poslužiti i za večeru.
Vreme spremanja: 30 minuta
..................
Sastojci:
..................
Sastojci:
- 400 gr. lignji
- 400 gr. spanaća
- 1 praziluk
- 1 čaša kisele pavlake
- Maslinovo ulje
- Sirće
- So, biber, peršun, ruzmarin, origano
Priprema:
1. Zagrejati tiganj i ispržiti lignje. Dodati so ( Vegetu), biber, origano ili ruzmarin po ukusu.
2. U drugom zagrejanom tiganju na malo ulja dodati spanać, zatim so i biber po ukusu. Pržiti par minuta.
3. Praziluk iseći na kolutiće, dodati čašu kisele pavlake, 1-2 kašike ulja, 1 kašika jabukovog sirćeta, sitno seckani peršun, kao i so i biber, po ukusu. Dobro promešati i poslužiti.
ENG: Total time: 30 minutes
.................
Ingredients:
.................
Ingredients:
- 400 gr. squid
- 400 gr. spinach
- 1 leek
- 1 cup sour cream
- Olive oil
- Vinegar
- Salt, pepper, parsley, rosemary, oregano
Preparation:
1. Heat the frying pan and fry the squid. Add salt (Vegeta), pepper, oregano or rosemary,to taste.
2. In another frying pan with a tablespoon or two of oil add spinach, then salt and pepper, to taste. Fry for a few minutes.
3. Cut leek into rings, add sour cream, 1-2 tablespoons of oil, 1 tablespoon of apple cider vinegar, finely chopped parsley, salt and pepper, to taste. Stir well and serve.
IT: Tempo totale: 30 minuti
...................
Ingredienti:
...................
Ingredienti:
- 400 gr. di calamari
- 400 gr. di spinaci
- 1 porro
- 1 tazza di panna acida
- Olio d'oliva
- Aceto
- Sale, pepe, prezzemolo, rosmarino, origano
Preparazione:
1. Riscaldare la padella e friggere i calamari. Aggiungere il sale (Vegeta), pepe, origano e rosmarino.
2. In un'altra padella con un cucchiaio o due di olio aggiungere gli spinaci, poi sale e pepe. Fate soffriggere per qualche minuto.
3. Tagliare il porro a rondelle, aggiungere la panna acida, 1-2 cucchiai di olio, 1 cucchiaio di aceto di mele, prezzemolo tritato, sale e pepe. Mescolare bene e servire.
0 коментара