Topla čokolada sa lešnicima / Hot chocolate with hazelnuts
* English and Italian translation down below. *
U ove hladne, još malo pa zimske dane obradujte sebe i Vaše voljene ovom toplom čokoladom. :)
Stiže zima. Hladno je. I vreme je za jedan recept koji će Vas ugrejati.
Ko ne voli šolju tople čokolade tokom zimskih dana? :)
U samo 3 sastojka, 10 minuta Vašeg vremena i malo maštovite dekoracije dobićete napitak koji Vam donosi osmeh na lice.
Bogata, kremasta i puna čokolade.
Recept je veoma jednostavan i, kao što već rekoh, čine ga samo 3 sastojka: čokolada, mleko i šlag.
Prvo ćemo sipati šolju do dve mleka u džezvu ili u neku manju šerpicu i ugrejati, tj. pustiti da provri. Možete koristiti bilo koje mleko. Neka Vam žica za mućenje ili kašika bude pri ruci, jer je potrebno konstantno mešanje.
Dodati 50-80 gr. čokolade i dobro promešati. Ja sam u mleko dodala i kesicu kapućina, čisto da dobijem blagi ukus kafe. Vi možete dodati i kakao. Što se kakaoa tiče ukoliko recept spremate 50-50, tj. pola čokolada, pola kakao, onda bih Vam preporučila da koristite nezaslađeni kakao.
Toplu čokoladu zatim sipamo u šolju. Dekorisati šlagom i posuti seckanim lešnicima.
Sastojci i dekoracija su totalno Vaš izbor, te tako možete dodati: kokos, karamel, menta, marshmallows, cimet, itd,itd...
Izgleda tako ukusno, a najbolji deo je kada uzmete gutljaj kremaste čokolade i ujedno zagrizete komadić lešnika.
Uživajte u ostatku dana. :)
U ove hladne, još malo pa zimske dane obradujte sebe i Vaše voljene ovom toplom čokoladom. :)
Stiže zima. Hladno je. I vreme je za jedan recept koji će Vas ugrejati.
Ko ne voli šolju tople čokolade tokom zimskih dana? :)
U samo 3 sastojka, 10 minuta Vašeg vremena i malo maštovite dekoracije dobićete napitak koji Vam donosi osmeh na lice.
Bogata, kremasta i puna čokolade.
Recept je veoma jednostavan i, kao što već rekoh, čine ga samo 3 sastojka: čokolada, mleko i šlag.
Prvo ćemo sipati šolju do dve mleka u džezvu ili u neku manju šerpicu i ugrejati, tj. pustiti da provri. Možete koristiti bilo koje mleko. Neka Vam žica za mućenje ili kašika bude pri ruci, jer je potrebno konstantno mešanje.
Dodati 50-80 gr. čokolade i dobro promešati. Ja sam u mleko dodala i kesicu kapućina, čisto da dobijem blagi ukus kafe. Vi možete dodati i kakao. Što se kakaoa tiče ukoliko recept spremate 50-50, tj. pola čokolada, pola kakao, onda bih Vam preporučila da koristite nezaslađeni kakao.
Toplu čokoladu zatim sipamo u šolju. Dekorisati šlagom i posuti seckanim lešnicima.
Sastojci i dekoracija su totalno Vaš izbor, te tako možete dodati: kokos, karamel, menta, marshmallows, cimet, itd,itd...
Izgleda tako ukusno, a najbolji deo je kada uzmete gutljaj kremaste čokolade i ujedno zagrizete komadić lešnika.
Uživajte u ostatku dana. :)
Vreme spremanja: 10 minuta
.................
Sastojci:
- 50-80 gr. čokolade
- 1-2 šolje mleka
- 1 kesica kapućina
Za dekoraciju:
- Šlag
- Lešnici
Priprema:
1. Sipati mleko u šerpicu ili džezvu i sačekati da provri. Dodati kesicu kapućina.
2. Dodati čokoladu i dobro promešati.
3. Sipati u šolju i dekorisati šlagom i seckanim lešnicima.
ENG: Total time: 10 minutes
..................
Ingredients:
- 50-80 gr. chocolate
- 1-2 cups of milk
- 2-3 Tbsp cappuccino
For decoration:
- Whipped cream
- Hazelnuts
Preparation:
1. Pour the milk in a pot and cook until boils. Add 2-3 spoons of cappuccino.
2. Add chocolate and stir.
3. Pour hot chocolate into a cup and decorate with whipped cream and chopped hazelnuts.
IT: Tempo totale: 10 minuti
................
Ingredienti:
- 50-80 gr. di cioccolato
- 1-2 tazze di latte
- 2-3 cucchiai di cappuccino
Per la decorazione:
- Panna montata
- Nocciole
Preparazione:
1. Versare il latte in una pentola e cuocere fino a quando bolle. Aggiungere cappuccino.
2. Aggiungere il cioccolato e mescolare.
3. Versare in una tazza e decorare con panna montata e nocciole tritate.
0 коментара