Ledene jabuke / Apple cake
* English and Italian translation down below. *
Preukusan, sočan kolač, bogat aromama jabuka, cimeta i vanile. ☺
Ledene jabuke je definitivno jedan od najsočnijih kolača sa jabukama.
Zbog svog osvežavajućeg ukusa, odličan je tokom bilo koje sezone.
Mirisni kolač, bez pečenja biskvita.
Podloga mu je Petit keks, fil jabuka i vanila, a cimet i rum su mu dali predivnu aromu.
Dekorisan na jednostavan način kremastim šlagom.
Recept je preuzet sa Coolinarike.
Probajte, nećete ostati ravnodušni. ☺
3. U posudu za pečenje posložite red keksa, pa red smese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Zavisno od veličini posude, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite sebi veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
4. Ostavite ga da se dobro ohladi.
Preukusan, sočan kolač, bogat aromama jabuka, cimeta i vanile. ☺
Ledene jabuke je definitivno jedan od najsočnijih kolača sa jabukama.
Zbog svog osvežavajućeg ukusa, odličan je tokom bilo koje sezone.
Mirisni kolač, bez pečenja biskvita.
Podloga mu je Petit keks, fil jabuka i vanila, a cimet i rum su mu dali predivnu aromu.
Dekorisan na jednostavan način kremastim šlagom.
Recept je preuzet sa Coolinarike.
Probajte, nećete ostati ravnodušni. ☺
Vreme spremanja: 30 minuta
..................
Sastojci:
- 1 kg. jabuka
- 6 dcl. vode
- 200 gr. šećera
- 2 vrećice pudinga od vanile (ukupno 80 gr.)
- Pola kašičice cimeta
- 2 kutije Petit Beurre keksa (keksi s maslacem, ukupno 400 gr.)
- 250 ml. slatkog vrhnja
- Po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje)
Priprema:
1. Operite, ogulite i naribajte jabuke i stavite ih da se kuvaju u vodi, sa
šećerom. Nemojte ih cediti od njihovog soka. Kuvajte ih 5-10 min., da
malo omeknu.
2. Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12 kašika hladne vode. Kad jabuke omeknu, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuvajte (mešajući) dok se smesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.3. U posudu za pečenje posložite red keksa, pa red smese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Zavisno od veličini posude, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite sebi veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
4. Ostavite ga da se dobro ohladi.
5. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja (najbolje sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju i da se fil poveže, kako biste ih mogli rezati na kocke) i pre posluživanja (ako želite) dekorišite kakaom ili naribanom čokoladom.
3. In a baking pan arrange one layer of biscuits, then a layer of apple mixture, then again a layer of biscuits, apples and finally biscuits.
4. Let it cool well in the fridge.
5. Coat the cake with whipped cream. Before serving sprinkle with cocoa or grated chocolate.
ENG: Total time: 30 minutes
.................
Ingredients:
- 1 kg. apples
- 6 dcl. water
- 200 gr. sugar
- 2 bags of vanilla pudding powder ( 80 gr.)
- Half teaspoon cinnamon
- 2 boxes Petit Beurre cookies (biscuits with butter, 400 gr.)
- 250 ml. whipped cream
- Cocoa or grated chocolate (for sprinkling)
Preparation:
1. Wash, peel and grate the apples and put them to cook in a water with
sugar. Do not drain the water. Cook them for 5-10 minutes until they're
soft.
2. Mix both pudding powders with 12 tablespoons of cold water. When the apples are soft, add them pudding and cinnamon and cook all together (constantly stirring) until the mixture thickens and connects with apples, 5-10 minutes.3. In a baking pan arrange one layer of biscuits, then a layer of apple mixture, then again a layer of biscuits, apples and finally biscuits.
4. Let it cool well in the fridge.
5. Coat the cake with whipped cream. Before serving sprinkle with cocoa or grated chocolate.
IT: Tempo totale: 30 minuti
...................
Ingredienti:
- 1 kg. di mele
- 6 dcl. di acqua
- 200 gr. di zucchero
- 2 budini alla vaniglia (80 gr.)
- Mezzo cucchiaino di cannella
- 400 gr. di Petit Beurre (biscotti con burro)
- 250 ml. di panna montata
- Cacao o cioccolato grattugiato (per decorazione)
Preparazione:
1. Lavare, sbucciare e grattugiare le mele e metterli a cuocere in acqua con zucchero. Non scaricare l'acqua. Cuocere per 5-10 minuti fino a quando sono morbidi.
2. Mescolare i due polveri di budino con 12 cucchiai di acqua fredda. Quando le mele sono morbide, aggiungere budino e cannella e cuocere tutto insieme (mescolando) fino a quando il composto si addensa e si collega con le mele, 5-10 minuti.
3. In una teglia organizzare uno strato di biscotti, poi uno strato di composto di mele, poi ancora uno strato di biscotti, mele e infine biscotti.
4. Lasciate raffreddare bene.
5. Rivestire con panna montata. Prima di servire cospargere con cacao o cioccolato grattugiato.
0 коментара