Čokoladni rolat / Chocolate cake roll

* English and Italian translation down below.

Tanke šnite kremastog, čokoladnog ( i to duplo! ☺), sočnog rolata.

Rolati su vrlo zabavni za napraviti. Odlični su za skoro sve prilike, svečane uz Vaše bližnje ili onda kada ih samo želite za sebe.☺




Ukus voća, u ovom slučaju banana, Plazme i Jaffe očaraće Vas već prilikom prvog zalogaja. Slatka, ali ne preslatka, hrskave glazure i sočnog mekog punjenja. ☺




Rolovanje je odlično, kora ne puca i lako se oblikuje. Naravno, desiće se da Vam kora pukne ponegde, najčešće na ćoškovima, ali se ti nedostaci lako prekriju glazurom.
Vrlo jednostavno za napraviti, zaista. Nemate gde da pogrešite. 




Koru za rolat sam pravila na isti način na koji sam pravila Banana pita-kolač.
Ali nije na odmet da ponovimo osnovne korake. ☺




Dakle, za ceo rolat biće Vam potrebno 7 sastojaka, od toga samo 2 za koru. Banane i Plazma. U ovaj sastav možete dodati i ekstrat vanile ili ruma za još bolju aromu i ukus. 




Što se fila tiče, on sadrži jedan od ova dva sastojka za koru, a to su banane. Preostalo je 4 sastojka, a to su: Jaffa keks, kakao, sok od pomorandže i čokolada za glazuru.
Testo za koru se vrlo lako mesi, biće Vam potrebno možda 10-15 minuta. Nakon što ste dobili finu, kompaktnu smesu koja nije lepljiva, a ni previše suva, rastanjite je na željenu veličinu. Kao što sam već pisala i za prethodni recept napravljen od ove smese, koru je potrebno prethodno ohladiti kako bi mogli da je lepo urolate. 




Ostavite je u frižideru na 15-20 minuta. Za to vreme možete napraviti fil. Izgnječite banane, dodajte kakao, malo soka od pomorandže i mlevenu Jaffu. Umutite mikserom. Izvadite koru iz frižidera, rasporedite fil ravnomerno i urolajte koru. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko rolata. 




Dekoracija je proizvoljna. Ja sam koristila ribanu belu  čokoladu.
Isecite parče i zasladite svoje popodne. ☺



Vreme spremanja: 30 minuta
.................
Sastojci:
  • 200 gr. Plazma keksa 
  • 3 i po banane
  • 150 gr. Jaffa keksa 
  • 1 kašičica kakaoa 
  • Sok od 1 pomorandže 
  • 150 gr. crne čokolade 
  • Bela čokolada za dekoraciju
Priprema:
1. Pomešati 2 banane i Plazmu keks. Dobro sjediniti i oblikovati koru. 
2.  Ostaviti u frižider da se ohladi, oko 15 minuta. 
3. Jaffu keks, 1 i po bananu, ceđeni sok od pomorandže i kakao umutiti mikserom. 
4. Sa ovim filom premazati koru. Urolati. 
5. Čokoladu otopiti na pari i premazati rolat. Dekorisati po želji. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi. 


ENG: Total time: 30 minutes
..................
Ingredients:
  • 200 gr. Plazma biscuits
  • 3 and half bananas
  • 150 gr. Jaffa biscuits
  • 1 teaspoon cocoa
  • Juice of 1 orange
  • 150 gr. dark chocolate 
  • White chocolate for decoration
Preparation:
1. Mix 2 bananas with Plazma biscuit. Unite these two ingredients and form the crust. 
2. Leave in the fridge to cool for about 15 minutes. 
3. Jaffa biscuit, 1 and half banana, freshly squeezed orange juice and cocoa powder whisk well with mixer.
4. With this filling coat the crust. Roll it. 
5. Melt the chocolate on steam and smear cake roll. Decorate as desired. Leave in the fridge to cool.


IT: Tempo totale: 30 minuti
..................
Ingredienti:
  • 200 gr. di Plazma biscotti
  • 3 e mezzo banane
  • 150gr. di Jaffa biscotti
  • 1 cucchiaino di cacao
  • Succo di 1 arancia
  • 150 gr. cioccolato fondente
  • Cioccolato bianco per la decorazione
Preparazione:
1. Mescolare 2 banane con Plazma biscotti. Unire questi due ingredienti e formare la crosta. 
2. Lasciare in frigo a raffreddare per circa 15 minuti. 
3. Jaffa biscotti, 1 e mezzo banana, succo di 1 arancia e cacao in polvere frustare bene con miscelatore.
4. Con questo ripieno rivestire la crosta. Arrotolare la crosta. 
5. Sciogliere il cioccolato al vapore e spalmare il rotolo. Decorare a piacere. Lasciare in frigo a raffreddare bene.

0 коментара