Oblanda rolat / Wafer roll

* English and Italian translation down below. *

I evo još jednog rolata. ☺

Oblande su odlična poslastica. Hrskave kore i sočnog punjenja odlični su kako za svaki dan, tako i za okupljanja i proslave.
Ovaj put imamo nešto malo drugačije od stare, dobre klasike. ☺



Rolati su vrlo rado viđena poslastica kod nas.
Jako ih volimo.
Ovakve poslastice su em jednostavne, em brze, a takvi recepti imaju malu prednost u odnosu na druge, naročito kada nemate puno vremena.



Za ovaj recept će Vam biti potrebno: kore za oblande, Plazma keks, karamel puding, malo ekstrata ruma i par kapi limunovog soka.



Puding skuvate prema uputstvima sa kesice, dodate mlevenu Plazmu i dobro sjedinite. Koru za oblande poprskajte limunovim sokom i prelite toplu smesu od pudinga i keksa. Sačekajte par minuta da kora omekša, te je onda urolajte. 



Prekrijte rolat providnom folijom kako bi zadržao svežinu. Naravno, ovaj korak je proizvoljan, ukoliko više volite hrskavu, tvrđu koru preskočite ovaj deo.
Ostavite rolat da se dobro ohladi i poslužite ga uz šoljicu kafe ili čašu soka.



Dekoracija rolata je stvar izbora, možete ga preliti čokoladom, dekorisati šlagom ili pak nešto treće. 


Vreme spremanja: 30 minuta
........................
Sastojci:
  • 1 kora za oblande 
  • 1 puding od karamele 
  • 80-100 gr. Plazma keksa 
  • Par kapi ekstrata ruma 
  • Par kapi limunovog soka
Priprema: 
1. Puding skuvati prema uputstvima. 
2. Dodati mu mlevenu Plazmu. Dobro sjediniti. 
3. Koru za oblandu poprskati limunovim sokom. 
4. Toplu smesu od pudinga i keksa preliti preko kore. Sačekati par minuta da kora omekša. 5. Urolati i ostaviti da se ohladi. Služiti uz šolju kafe.

ENG: Total time: 30 minutes
...................
Ingredients:
  • 1 wafers crust
  • 1 caramel pudding
  • 80-100 gr. Plazma biscuits
  • A few drops of rum extract
  • A few drops of lemon juice 
Preparation:
1. Cook the pudding according to directions. 
2. Add ground Plazma biscuits. Stir well. 
3. Add few drops of lemon juice to wafer crust. 
4. Pour the mixture of pudding and Plazma biscuits over the crust. Wait a few minutes until the crust is soft. 
5. Roll it and leave to cool. Serve with a cup of coffee.

IT: Tempo totale: 30 minuti
...................
Ingredienti:
  • 1 crosta di wafer
  • 1 budino al caramello
  • 80-100 gr. biscotti Plazma
  • Poche gocce di estratto di rum
  • Poche gocce di succo di limone
Preparazione:
1. Cuocere il budino.
2. Aggiungere biscotti Plazma. Mescolare bene.
3. Versare qualche goccia di succo di limone sulla crosta.
4. Versare il composto di budino e biscotti Plazma sopra la crosta. Aspettare qualche minuto fino a quando la crosta è morbida.
5. Rotolare e lasciare raffreddare. Servire con una tazza di caffè.



0 коментара