Tagliatelle sa spanaćem / Spinach tagliatelle

* English and Italian translation down below. *

Pasta. Jedno od naših omiljenih jela. ☺

Špagete, makarone, canelloni, tagliatelle...nebitno u kom obliku ih spremate i na koji način ( a složićete se, ima ih dosta), uvek su rado viđene. ☺
Kako ih i ne bi voleli? Brze. Jednostavne. Možete ih spremiti sa skoro bilo kojim sastojcima iz Vašeg frižidera. I najbitnije-preukusne.
S obzirom da mi volimo povrće isto koliko i pastu, ovog puta imamo jednu sasvim običnu kombinaciju. ☺




Da bi smo spremili ovo preukusno jelo potrebni su nam sledeći sastojci: na prvom mestu tagliatelle. Skuvate ih u slanoj vodi i procedite. Standardno, kao što piše i na poleđini kutije.
Zatim nam treba spanać. Oko 400 gr. Sveži ili smrznut, sasvim je nebitno. Operemo ga, pržimo na malo maslinovog ulja zajedno sa sitno seckanim crnim lukom. U tu smesu dodamo parmezan, so i biber. Za kremasti užitak dodajte kašiku-dve pavlake.
Servirajte toplo uz dodatak vina.



Vreme spremanja: 25 minuta
...................
Sastojci:
  • 250 gr. (ili više) tagliatella 
  • 400 gr. spanaća 
  • 1/2 glavice crnog luka 
  • 50 gr. parmezana 
  • So, biber 
  • 1-2 kašike pavlake 
Priprema:
1. Zagrejati tiganj na par kašika maslinovog ulja. 
2. Spanać oprati i pržiti zajedno 10-ak minuta sa sitno seckanim crnim lukom. 
3. Dodati začine. 
4. Dodati pavlaku i parmezan i sve dobro promešati. Skloniti sa šporeta. 
5. Skuvati tagliatelle u slanoj vodi, procediti i dodati smesi od spanaća. Izmešati, servirati toplo uz čašu vina. 

ENG: Total time: 25 minutes
..................
Ingredients:
  • 250 gr. (or more) tagliatelle
  • 400 gr. spinach
  • 1/2 onion
  • 50 gr. parmesan cheese
  • Salt and pepper
  • 1-2 tbsp sour cream 
Preparation:
1. Heat the pan on a couple tablespoons of olive oil. 
2. Wash spinach and fry together around 10 minutes with finely chopped onions. 
3. Add spices. 
4. Add sour cream and parmesan cheese and stir well. Remove the pan from stove. 
5. Cook the tagliatelle in salted water, drain and add to spinach mixture. Stir, serve warm with a glass of wine.

IT: Tempo totale: 25 minuti
.................
Ingredienti:
  • 250 gr. (o più) tagliatelle
  • 400 gr. spinaci
  • 1/2 cipolla
  • 50 gr. formaggio Parmigiano
  • Sale e pepe
  • 1-2 cucchiai di panna acida 
Preparazione:
1. Scaldare la padella su un paio di cucchiai di olio d'oliva. 
2. Lavare gli spinaci e soffriggere insieme circa 10 minuti con le cipolle tritate finemente. 3. Aggiungere le spezie. 
4. Aggiungere la panna e parmigiano acida e mescolare bene. Togliere la padella dal fornello. 
5. Cuocere le tagliatelle in acqua salata, scolare e aggiungere al composto di spinaci. Mescolare, servire caldo con un bicchiere di vino.



0 коментара