Omlet mafini / Egg muffins

* English and Italian translation down below. *

Moram priznati da pre ovih mafina nisam nijednom probala da spremim omlet na drugačiji način. Drago mi je što jesam. :)

Definitivno ih mogu svrstati u jedne od mojih omiljenih jutarnjih obroka.
Ovi mafini su odlični za doručak, užinu ili za poneti.
Jednostavni za napraviti, zabavni za jesti. :) 
Možete koristiti bilo koju kombinaciju Vaših omiljenih sastojaka uključujući: šunka i brokoli, spanać i feta ili kobasica, paprike i šampinjoni, ili kao ja- tikvice, sir, šunka i pančeta.

Fleksibilnost je ono što ih krasi.
Savršeni su za busy jutra, kada prosto nemate vremena za stajanje nad šporetom.
Takođe su odličan način da iskoristite ostatke mesa ili povrća u frižideru.



Ono što Vam je potrebno da biste ih napravili jesu: jaja, 1 tikvica, malo šunke i pančete, feta ili neki drugi sir i oko 150 gr. spanaća. 
U posudu umutite jaja, dodate sve ostale sastojke i sipate u kalup za mafine. Ništa lakše.
Zagrejete rernu na 180C i pečete ih oko 15 minuta.
Servirajte uz Vaše omiljene priloge: krem sir, pavlaku, ajvar, neku vrstu sosa ili pak nešto treće.



Deca, a i odrasli će ih obožavati. :) 
Lako se prave, savršenog su oblika, imaju fantastičan ukus, bogati jajima, sirastim spanaćem i dimljenom šunkom i pančetom.
Igrajte se sa različitim sastojcima, kako povrća tako i mesa, i napravite Vaše savršene mafine.


Vreme spremanja: 15 minuta
.................
Sastojci:
  • 5 ili više jaja
  • 1 tikvica
  • 50 gr. šunke
  • 50 gr. pančete
  • 3 kašike rendane Fete
  • 150 gr. spanaća
  • So, biber, origano
  • Ulje ili puter
Priprema:
1. Izrendati tikvicu i Fetu, šunku i pančetu iseckati i dodati spanać u činiju.
2. Ulupati jaja i dodati ih sastojcima.
3. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati origano.
4. Kalupe za mafine premazati uljem ili puterom.
5. Smesu izliti u kalupe i peći 15 minuta na 180C.

ENG: Total time: 15 minutes
.................
Ingredients:
  • 5 or more eggs
  • 1 zucchini
  • 50 gr. ham
  • 50 gr. pancetta
  • 3 Tbsp crumbled Feta cheese
  • 150 gr. spinach
  • Salt, pepper, oregano
  • Oil or butter
Preparation:
1. Grate zucchini and Feta cheese, chop ham and pancetta and add the spinach, all into a bowl.
2. Whisk the eggs and add them to the ingredients.
3. Add salt, pepper and oregano, to taste.
4. Smear the muffin pan with oil or butter.
5. Pour the mixture into the muffin pan and bake for 15 minutes at 180C.

IT: Tempo totale: 15 minuti
..................
Ingredienti:
  • 5 o più uova
  • 1 zucchina
  • 50 gr. di prosciutto
  • 50 gr. di pancetta
  • 3 cucchiai di Feta sbriciolata
  • 150 gr. di spinaci
  • Sale, pepe, origano
  • Olio o burro
Preparazione:
1. Grattugiare zucchina e Feta, tritare il prosciutto e pancetta e aggiungere gli spinaci, tutto in una ciotola.
2. Sbattere le uova e aggiungerli ad altri ingredienti. 
3. Aggiungere sale, pepe e origano.
4. Spalmare la teglia per muffin con olio o burro.
5. Versare il composto nella teglia per muffin e infornare per 15 minuti a 180C.




0 коментара